Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και συντονίστρια της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ελλάδα και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ένωσαν τις δυνάμεις τους στον αγώνα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

H Περιφέρεια Αττικής υπέγραψε Σύμφωνο Συνεργασίας με το Τμήμα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, με στόχο να γίνει ένας ισχυρός κρίκος της καμπάνιας για την προστασία του παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση πολλαπλασιάζοντας  τα μηνύματά της  για την πρόληψη και τον τερματισμό αυτού του φαινομένου. 

Η βουλευτής ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής  για την επιλογή του να στηρίξει τον αγώνα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση και ανέφερε: «θα δρομολογήσουμε από κοινού  δράσεις προκειμένου τα μηνύματα να φτάσουν σε γονείς και παιδιά. Πεποίθησή μας πως τα ενημερωμένα παιδιά είναι ασφαλή.»

O Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε: «όλοι μαζί δημιουργούμε τις κατάλληλες συνέργειες προκειμένου να εξαλειφθούν φαινόμενα κακοποίησης. Το υλικό του συμβουλίου της Ευρώπης θα αξιοποιηθεί από την Περιφέρεια και θα βοηθήσει σημαντικά γονείς, δασκάλους και παιδιά να υπάρξει μια κατάλληλη και υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματά και την προστασία των παιδιών.».

Στην Ευρώπη ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Στην Ελλάδα, το ποσοστό αυτό φτάνει  το 16% των παιδιών ενώ εννιά στους δέκα δράστες βρίσκονται στο στενό οικογενειακό, συγγενικό ή φιλικό περιβάλλον του παιδιού. Το μεγάλο στοίχημα της καμπάνιας είναι να βοηθηθούν τα παιδιά να σπάσουν τη σιωπή και να καταγγείλουν τους δράστες.

Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης και από την Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί σταδιακά τον μεγάλο στόχο της συμμετοχής στην καμπάνια όλων των Περιφερειών της χώρας, κάτι που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική  στο εγχείρημα για ένα κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά.