Νέα κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας και ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook: «Προσοχή στη Δυτική Μακεδονία!».

Ειδικότερα, ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει: «Προσοχή στη Δυτική Μακεδονία! Φίλες και φίλοι από τη δυτική Μακεδονία (Νομοί Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών) ή όσοι θα πρέπει να κινηθείτε ή να περάσετε από την συγκεκριμένη περιφέρεια!

Ήδη από το ξημέρωμα της Τρίτης 1 Φλεβάρη, προβλέπονται χιονοπτώσεις ασθενούς έως μέτριας έντασης κατά διαστήματα ακόμα και πάνω από τα 550- 600 μέτρα, οι οποίες αν και θα εξασθενήσουν για λίγο μέσα στην ημέρα, αναμένεται να ενταθούν κατά τόπους ξανά από το απόγευμα!».

Προσοχή στη Δυτική Μακεδονία!Φίλες και φίλοι από τη δυτική Μακεδονία (Νομοί Φλώρινας, Κοζάνης, Καστοριάς, Γρεβενών) ή…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, January 31, 2022

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η νέα κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι την Παρασκευή από την νέα πολική αέρια μάζα που αναμένεται να μετατοπιστεί από την κεντρική και βόρεια Ευρώπη προς τα δικά μας γεωγραφικά πλάτη και η οποία θα αλληλεπιδράσει με τις θερμότερες μάζες φέρνοντας βροχές αλλά και χιόνια.

Η κακοκαιρία θα ξεκινήσει αύριο, Τρίτη, πρώτα από τα δυτικά ενώ τα φαινόμενα στη συνέχεια θα κινηθούν ανατολικά με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να λέει ότι «Τετάρτη και Πέμπτη θα είναι οι πιο δύσκολες μέρες». «Από Παρασκευή τα φαινόμενα υποχωρούν και πάμε σε ένα Σαββατοκύριακο με πολύ καλό καιρό και άνοδο σημαντική της θερμοκρασίας» κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει τη χώρα μας με το καλημέρα του νέου…

Posted by Klearhos Marousakis on Sunday, January 30, 2022

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο, Τρίτη

Η ΕΜΥ προβλέπει για αύριο Τρίτη ½: Αρχικά στα δυτικά, γρήγορα στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο και βαθμιαία τα βορειοανατολικά, σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της κεντρικής και τα ορεινά και ημιορεινά της βόρειας χώρας. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα στα βορειοανατολικά πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Από το μεσημέρι στο βόρειο Ιόνιο και από το βράδυ στα βορειοανατολικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 6 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, στα ανατολικά και τα νότια και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 10 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 13 με 15 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.