«Λυπάμαι πάρα πολύ για τη συκοφαντία εναντίον των συναδέλφων μου. Δεν είναι δυνατόν μετά τις μάχες δύο χρόνων, αυτή τη στιγμή να αναφέρεται ότι υπάρχουν γιατροί που κάνουν επιλογές και κρατάνε κρεβάτια για να μπουν οι… VIP», δήλωσε σε κατηγορηματικό τόνο, μιλώντας στο Mega, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, απαντώντας στην καταγγελία του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου ότι υπάρχουν ΜΕΘ οι οποίες παραμένουν κλειστές για VIP ασθενείς.

«Εγώ δεν έχω καμία τέτοια καταγγελία και δεν μπορώ να δεχτώ να κατηγορούνται οι συνάδελφοί μου», συμπλήρωσε. Η κυρία Παγώνη τόνισε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου να εισαχθεί κάποιος ασθενής σε ΜΕΘ.

«Δεν υπάρχει γιατρός που να έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη, ο οποίος κρατάει κρεβάτια για να μπει κάποιος ασθενής VIP. Μπροστά στα θέματα της υγείας δεν υπάρχουν για μας κατηγορίες ασθενών. Είναι ντροπή, να σταματήσει αυτό άμεσα» τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Οικονόμου: Είναι αδιανόητο να γίνονται διακρίσεις στις ΜΕΘ – Τα κριτήρια είναι μόνο υγειονομικά

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε το γεγονός να γίνονται διακρίσεις στις ΜΕΘ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στην καταγγελία του Μιχάλη Γιαννάκου.

«Αν υπάρχουν στοιχεία, πρέπει να καταγγελθούν και να διερευνηθούν χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι αποκλειστικά και μόνο υγειονομικοί οι λόγοι, με τους οποίους οι πολίτες που διασωληνώνονται και χρειάζονται ΜΕΘ να πηγαίνουν σε κρεβάτια ΜΕΘ» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ την Τετάρτη (8/12).