Συγκινεί η αγάπη και η φροντίδα που προσφέρει το προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής του γενικού νοσοκομείου Πύργου στο μόλις 4,5 μηνών αγοράκι που άφησε πίσω η μητέρα του μετά τη γέννα.

Η ιστορία του παιδιού το οποίο ουσιαστικά μεγαλώνει στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας.

Του ανταποκριτή μας στην Ηλεία patrisnews.com

Χρήστος Χριστόπουλος: «Το παιδάκι έχει παραμείνει με εισαγγελική παραγγελία στο νοσοκομείο»

«Το παιδάκι έχει παραμείνει με εισαγγελική παραγγελία στο νοσοκομείο, δεν έχει κάποια ανάγκη περίθαλψης, αλλά φροντίζετε από το προσωπικό της παιδιατρικής κλινικής, με όλα τα εχέγγυα του νόμου για την περαιτέρω πορεία» δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Χρήστος Χριστόπουλος διοικητής του γενικού νοσοκομείου Ηλείας.

Μενέλαος Οικονομόπουλος: «Το νιώθουμε σαν παιδί μας»

«Έχουμε ένα αγοράκι στην παιδιατρική κλινική, το οποίο παρέμεινε παρά τη θέλησή του στο νοσοκομείο και κατόπιν εντολής του εισαγγελέα το φροντίζουμε για ένα διάστημα 4,5 μηνών» είπε από την πλευρά του ο κ. Μενέλαος Οικονομόπουλος, διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής του γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

«Η παιδιατρική κλινική και στο παρελθόν έχει αναλάβει αυτό το έργο, το να φροντίζει και να περιθάλπει παιδιά, για τα οποία το οικογενειακό τους περιβάλλον έχει δηλώσει αδυναμία να τα φροντίσει. Είμαστε μία μονάδα που δουλεύει σε εικοσιτετράωρη βάση, οπότε είμαστε και το πιο ασφαλές περιβάλλον για ένα τέτοιο παιδί, τόσο από ιατρική άποψη όσο και από ψυχολογική. Και αυτό μιας και τα παιδιά δέχονται και αγάπη και φροντίδα από το νοσηλευτικό κυρίως προσωπικό μας» συνέχισε.

«Το έχουμε κάνει λοιπόν στο παρελθόν, το κάνουμε και τώρα. Έχουμε γενικά μία αγάπη για τα παιδιά, για αυτό γίναμε και παιδίατροι. Σε αυτό το απροστάτευτο παιδί δίνουμε μεγάλη αγάπη, γιατί την έχει ανάγκη. Ουσιαστικά το βλέπουμε σαν παιδί μας, το φροντίζουμε κάθε μέρα, το προσωπικό με δικά του έξοδα του παίρνει τα ρούχα, τα γάλατα και μέχρι να ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες εμείς το βλέπουμε σαν παιδί μας. Και το παιδί χαμογελά αφού εισπράττει πάρα πολύ αγάπη και το νιώθει αυτό. Έως τώρα έχουμε φροντίσει περίπου 9 παιδιά. Είναι παιδιά τα οποία είτε βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς οικογενειακή στήριξη ή που δεν μπορούσε να τα στηρίξει η οικογένειά τους, οπότε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα φροντίζουμε αυτά τα παιδιά έως και 9 μήνες, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί η υιοθεσία τους. Ουσιαστικά παίζουμε και το γονεϊκό και τον ιατρικό ρόλο ταυτόχρονα. Αν και αυτό που συμβαίνει δεν είναι ένα θετικό γεγονός, το παιδί βλέπει την αγάπη που εισπράττει και χαμογελάει το πρόσωπό του» κατέληξε ο κ. Οικονομόπουλος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.