Συγκρατημένα αισιόδοξος αναφορικά με την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, εκτιμώντας ότι μέσα στον Σεπτέμβριο τα κρούσματα κορονοϊού θα μειωθούν.

«Βρισκόμαστε στο τέταρτο κύμα αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με τα στοιχεία έχουμε φτάσει στην κορυφή και αυτή τη στιγμή επιπεδώνουμε. Βλέπουμε μία σταδιακή, αργή αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, έτσι ώστε να είμαστε μέχρι το τέλος του μήνα μεταξύ 2.500 και 2.000 κρουσμάτων ως κινητό μέσο όρο. Είναι ένας ενθαρρυντικός μήνας με αργή αποκλιμάκωση τις επόμενες τρεις εβδομάδες», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του OPEN.

Όσον αφορά το αν αυτή η καθοδική πορεία θα έχει και συνέχεια, ο κ. Τζανάκης εξήγησε ότι «βλέπουμε μία μικρή αποκλιμάκωση αρχές του μήνα και μετά ξανά μία αύξηση. Αυτό δείχνει την κινητικότητα του Δεκαπενταύγουστου. Τώρα πια εισπράττουμε τη μείωση της κινητικότητας του τουρισμού και των απροφύλακτων κοινωνικών επαφών που συνεπάγεται όλη αυτή η κινητικότητα των διακοπών.

Έχω την αίσθηση ότι πάμε σε ένα Σεπτέμβρη ο οποίος είναι καλός. Θα ήτανε πάρα πολύ καλό να συνεχίσουμε στον ρυθμό αυτό τους εμβολιασμούς και να τούς αυξήσουμε, να κρατάμε την κινητικότητά μας και τις κοινωνικές μας επαφές με οργανωμένο τρόπο, με υγειονομικά πρωτόκολλα, με τα μέτρα προσωπικής ευθύνης, έτσι ώστε και ο Οκτώβριος να κυλήσει ομαλά και στο Νοέμβρη το όποιο πανδημικό κύμα εντοπιστεί να είναι μικρής διάρκειας, μικρής έκτασης και χωρίς επιπτώσεις».

Βατόπουλος: Ο ιός ήρθε για να μείνει – Θα φοράμε για αρκετά χρόνια μάσκα

Χωρίς ακριβή απάντηση για το πότε θα τελειώσει η πανδημία εμφανίστηκε στην ίδια εκπομπή ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Δύσκολο να πούμε πότε θα τελειώσει η πανδημία. Για αρκετά χρόνια ακόμη φοβάμαι ότι θα φοράμε μάσκες και θα τηρούμε μέτρα προστασίας. Θα μπούνε στη ζωή μας για τα καλά. Είναι ένας ιός που ήρθε για να μείνει», σχολίασε ο καθηγητής.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Βατόπουλος είπε ότι «κάνουμε έναν συμβιβασμό προκειμένου να λειτουργήσουν».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.