Μπορεί να έκαναν διακοπές και να κόλλησαν κορονοϊό, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να τους κάνει να παραμείνουν στο ξενοδοχείο καραντίνας στη Ζάκυνθο. Ο λόγος για τέσσερις τουρίστες από την Ιταλία, ηλικίας 21 έως 23 ετών, οι οποίοι προσπάθησαν να φύγουν από το νησί.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ertnews.gr, oι τέσσερις νεαροί έφυγαν χθες το μεσημέρι από το ξενοδοχείο καραντίνας και πήγαν στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου, με σκοπό να επιβιβαστούν σε πτήση για την Ιταλία, πιστεύοντας μάλλον, ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί.

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου αναφοράς, όμως, είχε ενημερώσει την Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, άνδρες της οποίας συνέλαβαν στο αεροδρόμιο και τους 4 Ιταλούς. Τους επέβαλαν πρόστιμο 5.000 ευρώ στον καθένα για παραβίαση του μέτρου του κατ΄οίκον περιορισμό και τους οδήγησαν πίσω στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Το ίδιο είχαν προσπαθήσει να κάνουν, πριν από έναν μήνα περίπου, τέσσερις Βρετανίδες τουρίστριες οι οποίες ήταν στενές επαφές θετικού κρούσματος και βρίσκονταν σε καραντίνα. Ωστόσο και εκείνες είχαν την ίδια τύχη με τους Ιταλούς.