Η φωτιά βρίσκεται οκτώ χιλιόμετρα από την Ιστιαία Ευβοίας όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ και δημιουργείται ανάχωμα προκειμένου να σταματήσει η πορεία της.

Άλλη μια νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους στη Βόρεια Εύβοια, όπου το πύρινο μέτωπο κατακαίει μια τεράστια έκταση πολλών χιλιομέτρων.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν η Μονοκαρυά και όμορα χώρια. Αυτή την ώρα φαίνεται πως η εικόνα της πυρκαγιάς στην Άνω Μονοκαρυά, η οποία βρίσκεται στο βόρειο- και σοβαρότερο- μέτωπο της πυρκαγιάς, είναι καλύτερή με άπνοια να επικρατεί στην περιοχή, ωστόσο αυτό δεν επ΄ ουδενί δεν προκαλεί εφησυχασμό στις πυροσβεστικές δυνάμεις που παραμένουν σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις.

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά εκεί δείχνει να καταλαγιάζει, το θερμικό φορτίο της πυρκαγιάς που μαίνεται στην Εύβοια είναι τεράστιο και το γεγονός αυτό καθιστά αδύνατη την προσέγγιση σε κεντρικές εστίες της.

Η φωτιά βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από την Ιστιαία και δημιουργείται ανάχωμα προκειμένου να σταματήσει η πορεία της.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Ιστιαίας Γιώργος Κοντζιάς ανέφερε ότι στις φλόγες παραδόθηκαν και τα Βασιλικά, όπου το μέτωπο έφτασε έως τη θάλασσα, ενώ σημείωσε ότι δεν έχουν καεί προς το παρόν σπίτια.
Ο κ.Κοντζιάς πρόσθεσε ότι οργανώνεται μια γραμμή άμυνας 5 χμλ έξω από την Ιστιαία, η οποία θα είναι έτοιμη έως το πρωί ώστε να μην περάσει από εκεί η πυρκαγιά.