Συνάντηση με τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο είχαν την Παρασκευή (23/7) ο γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, εντεταλμένος της καγκελαρίου Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση κ. Νόρμπερτ Μπάρτλε, ο γερμανός Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Έρνστ Ράιχελ, ο βουλευτής του SPD κ. Σπιρινγκ Ράινερ και υψηλόβαθμα στελέχη της Γερμανικής Κυβέρνησης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε ο δήμαρχος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμανε την σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων όπως και την αναγκαιότητα της στενής συνεργασίας που θα πρέπει να έχουν οι επιχειρήσεις με τις τοπικές αρχές.

Επίσης, συζητήθηκε η στενότερη συνεργασία των δύο μερών με την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών στη διαχείριση μεγάλων επενδύσεων.

Ο γερμανός υφυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης τόνισε την σημασία ανάπτυξης κοινών δράσεων για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, των υποδομών, του τουρισμού, της κυκλικής οικονομίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού, καθώς και για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Η γερμανική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στη συνέχεια από τον δήμαρχο στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και στην μαρίνα Ελληνικού, όπου θα πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη επένδυση αστικής ανάπλασης στην Ν/Α Ευρώπη.

Η ανάρτηση του δημάρχου, Γιάννη Κωνσταντάτου στο Facebook

Γερμανική αντιπροσωπεία στον δήμο μας.Είχα την την τιμή να υποδεχθώ στο δημαρχείο τον Υφυπουργό Οικονομικών της…

Posted by Γιάννης Κωνσταντάτος on Friday, July 23, 2021

Πηγή φωτογραφίας/Facebook