Σε συνέχεια της αποχώρησης του Alexandre Popoff, Προέδρου Ανατολικής Ευρώπης L’Oréal , η L’Oréal δημιουργεί μία νέα Ζώνη για την Ευρώπη, υπό την ηγεσία του Vianney Derville, νυν Προέδρου Δυτικής Ευρώπης L’Oréal.

Υπό την ηγεσία του, οι δύο πρώην ζώνες της Δυτικής Ευρώπης και της Ανατολικής Ευρώπης θα ενωθούν σε μία ενιαία Ζώνη. Αυτή η οργανωτική αλλαγή έχει σχεδιαστεί για να θέσει σε εφαρμογή τις βέλτιστες συνθήκες, που θα βοηθήσουν στη μελλοντική ανάπτυξη και αποτελεί το τελευταίο στάδιο της αναδιοργάνωσης της δομής των Ζωνών του Ομίλου.

Ο Vianney εντάχθηκε στον Όμιλο το 1992, ως product manager του κλάδου προϊόντων ευρείας διανομής στη Γαλλία για τη Lascad. Το 1999 διορίστηκε Γενικός Διευθυντής του κλάδου προϊόντων ευρείας διανομής στην Ιαπωνία, μια θέση που κατείχε για 4 χρόνια. Μετά την επιτυχία του στην Ιαπωνία, ο Vianney διορίστηκε στη συνέχεια Γενικός Διευθυντής της L’Oréal Ισπανίας το 2004.

Μετά την επιστροφή του στο Παρίσι το 2007, ο Vianney κατείχε διάφορους ρόλους, ώσπου διορίστηκε επικεφαλής των διεθνών αγορών του κλάδου προϊόντων ευρείας διανομής, το 2013. Στη συνέχεια, ο Vianney μεταφέρθηκε στις ΗΠΑ το 2014 ως επικεφαλής του του κλάδου προϊόντων ευρείας διανομής. Υπό την ηγεσία του, ο κλάδος σημείωσε μία σημαντική επιστροφή στην ανάπτυξη σε αυτήν την εξαιρετικά ανταγωνιστική και στρατηγική περιοχή.

Πιο πρόσφατα, το 2016 ο Vianney διορίστηκε Πρόεδρος Δυτικής Ευρώπης και εντάχθηκε στην Εκτελεστική Επιτροπή του Ομίλου. Τα τελευταία χρόνια, έχει μετατρέψει επιτυχώς τη ζώνη σε ένα μοντέλο λειτουργίας πολλαπλών τμημάτων, το οποίο οδήγησε σε σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Σχολιάζοντας το διορισμό του, ο Nicolas Hieronimus, Διευθύνων Σύμβουλος της L’Oréal, εξήγησε: «Ο πλούτος της εμπειρίας του Vianney και το μακροχρόνιο ιστορικό ηγεσίας προς τη βιώσιμη ανάπτυξη των επιχειρήσεων, τον καθιστούν την τέλεια επιλογή για αυτόν τον εξαιρετικά στρατηγικό ρόλο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που βλέπω αυτές τις δύο πρώην ζώνες να ενώνονται υπό την ηγεσία του, για να βοηθήσουν τον Όμιλο, να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες των καταναλωτών, των συνεργατών λιανικής και όλων των ενδιαφερομένων, έχοντας ταυτόχρονα την ευελιξία να προσαρμοστούν στις τοπικές ιδιαιτερότητες. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Alexandre για την επιτυχή ανάπτυξη των επιχειρήσεων μας στην Ανατολική Ευρώπη και για τη συνολική του συμβολή του στην πορεία της L’Oréal»

Ο συγκεκριμένος διορισμός τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2021.