Η κυβέρνηση εξετάζει προνόμια για τους πλήρως εμβολιασμένους και όπως ανέφερε από τις Βρυξέλλες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γνωρίζουμε περισσότερα από την επόμενη εβδομάδα.

«Είναι απολύτως εφικτός ο στόχος να μην ξανακλείσουμε», είπε ο πρωθυπουργός μετά τη Σύνοδο Κορυφής για το ενδεχόμενο να υπάρξουν άλλα lockdown, ενώ στην ερώτηση για τα προνόμια δήλωσε χαρακτηριστικά: «θα περιμένετε μέχρι την επόμενη εβδομάδα».

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για νέα καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, προκειμένου να πειστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα και παράλληλα θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα προνόμια.

Κορονοϊός: Ποια θα είναι τα προνόμια

Αρχικά από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου η κυβέρνηση θα απαλλάξει τους πλήρως εμβολιασμένους από την υποχρέωση των self test.

Εργαζόμενοι και αθλούμενοι στα γυμναστήρια, 15 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, δεν θα χρειάζεται να κάνουν self test.

Τα υπόλοιπα προνόμια που αναμένεται να ανακοινωθούν για τους πλήρως εμβολιασμένους θα είναι η ελεύθερη πρόσβαση σε πολιτιστικά γεγονότα και αθλητικούς χώρους, όπως επίσης και η πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.