Στον ανακριτή έφτασε πριν λίγα λεπτά ο 33χρονος πιλότος, για να καταθέσει τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 11ης Μαΐου στα Γλυκά Νερά, όταν και καθ’ ομολογίαν του σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν.

Τα μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια είναι πολύ αυστηρά και οι έλεγχοι εξονυχιστικοί.

Την ώρα που έμπαινε στον ανακριτή κάποιοι του φώναξαν «δολοφόνε να σαπίσεις στη φυλακή», με τον πιλότο να παραμένει απαθής.

«Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας που αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της» ανέφερε σε δήλωση του ο δικηγόρος Θανάσης Χαρμάνης ο οποίος δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπώντας την οικογένεια της.

«Για ευνόητους λόγους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει, στην κατάσταση που είναι και η δήλωση έγινε με εξουσιοδότηση….» δήλωσε και συνέχισε αναφερόμενος στην μικρή «Θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένειά του δράστη. Η μητέρα της Καρολάιν μου είπε ότι έχουν καλές σχέσεις με την οικογένειά του κατηγορούμενου και είναι σε συνεννόηση.

Η μητέρα της Καρολάιν υποστηρίζεται από προσωπικό, η οικονομική της κατάσταση είναι καλη. Η Αλόννησος είναι εξαιρετικό περιβάλλον για να μεγαλώσει προσωρινά το παιδί».

Γλυκά Νερά: Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast

Φωτορεπορταζ: Γιάννης Κέμμος

Γλυκά Νερά: Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο δικηγόρους του πιλότου

Το πρωί της Τρίτης παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο δικηγόρους του 33χρονου πιλότου, Βασίλης Σπύρου, επικαλούμενους προσωπικούς λόγους.

Για την παραίτηση του δεύτερου συνηγόρου μίλησε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης, σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες έξω από τα δικαστήρια, σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Σπύρου η οποία γνωστοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22/6 είπε:

«Σε αυτό δεν μπορώ να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο, το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι επιλογή του εντολέως μου πλέον, όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι. Έτσι κι αλλιώς στο επίπεδο ανακρίσεως, έχει γίνει σαφές όλες αυτές τις μέρες ότι αυτός ο οποίος το χειρίζεται είμαι αποκλειστικά και μόνο εγώ. Κάτι άλλο που να έχει προκύψει δεν μπορώ να σας πω».

Σχετικά με το εάν η παραίτηση του δεύτερου συνηγόρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες ενέργειες και τόνισε ότι ο εντολέας του θα πει τι έγινε τη μοιραία νύχτα.

Όσον αφορά στην επιμέλεια του παιδιού ξεκαθάρισε: «Επιθυμία του εντολέως μου είναι το καλύτερο για το παιδί. Οι οικογένειες να είναι μαζί και όπου αυτός μπορεί να βοηθήσει, είναι στη διάθεση της εισαγγελίας να το συνεισφέρει».