Έντονη ήταν τη νύχτα η μυρωδιά καπνού σε πολλές περιοχές της Αττικής εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στον Σχίνο Κορινθίας. Παλλήνη, Κηφισιά ακόμα και στα νότια προάστια μύριζε καμένο εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων.

Στην έκτακτη ανακοίνωση του στο Facebook το Forecast Weather Greece τη νύχτα καλούσε τους κατοίκους σε αρκετές περιοχές να κλείσουν τα παράθυρά τους εξαιτίας του καπνού.

«Λόγω των Β.δυτικών ανέμων ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος. Κλείστε τα παράθυρα στις περιοχές που βρίσκονται μέσα στο πλαίσιο. Από τους Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα, Μέγαρα Σαλαμίνα, Αίγινα και σε όλη την Αττική. Το μέτωπο είναι μεγάλο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν το πρωί. Ακολουθήστε μας και στην ομάδα μας» αναφέρει.

⚠️ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.⚠️Λόγω των Β.δυτικών ανέμων ο καπνός τις επόμενες ώρες ίσως είναι πιο έντονος. Κλείστε τα παράθυρα…

Posted by Forecast Weather Greece on Wednesday, May 19, 2021

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε τη νύχτα και ήδη με το πρώτο φως της μέρας οι δυνάμεις για την κατάσβεσή της είναι πολύ μεγάλες. Σήμερα το πρωί εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, οι μονές Αγίου Ιωάννη Μακρινού και Αγίας Παρασκευής, καθώς και οι οικισμοί, Μάζη και Παρασκευά, επειδή το πύρινο μέτωπο κινείτο ανατολικά και διέσχιζε τα Γεράνεια Όρη.

«Εδώ είναι ένα δράμα. Ήταν ένα παρθένο δάσος, ένας πυρήνας ζωής, καταστράφηκε ολοσχερώς. Η φωτιά πηγαίνει προς Αλεποχώρι. Έχει γίνει εκκένωση, έχουν φύγει οι κάτοικοι. Πριν λίγο η φωτιά πέρασε μέσα από τα σπίτια στον οικισμό Βαμβακιές. Στη Μαυρολίμνη κάηκαν σκάφη και σπίτια. Πέρασε από τη θάλασσα. Δεν ξέρω πόσα σπίτια έχουν καεί. Έχει λίγο πέσει ο αέρας τώρα. Η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία κινήθηκαν γρήγορα», εξήγησε μιλώντας στο MEGA o πρόεδρος της κοινότητας Σχίνου, Δημήτρης Λάμπρου.