Για την ζωή που (σχεδόν) γύρισε σε κανονικούς ρυθμούς στο Ισραήλ, χώρα στην οποία οι εμβολιασμοί για τον κορονοιό ξεκίνησαν και συνεχίζονται, μίλησε στον ΣΚΑΙ ο έλληνας προπονητής της Μακάμπι, Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος μαζί με την οικογένεια του έχει ολοκληρώσει την διαδικασία του εμβολιασμού περιγράφει πως η καθημερινότητα στο Ισραήλ, όπου και ζει μόνιμα εδώ και χρόνια, έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

«Παρόλο που έχουν ανοίξει όλα, τα κρούσματα είναι όλο και λιγότερα», επεσήμανε.

«Από τον Δεκέμβριο είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί τώρα, πρόσθεσε αναφέροντας πως εστιατόρια επαναλειτουργούν και 200.000 πολίτες έχουν επιστρέψει στην εργασία τους, κυρίως άτομα που δουλεύουν σε εστίαση ή ξενοδοχεία τα οποία πλέον είναι γεμάτα. Γενικά ο κόσμος κυκλοφορεί έξω, υπάρχει μποτιλιάρισμα στους δρόμους» είπε υπογραμμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση ο κόσμος προσέχει.

Ο προπονητής της Μακάμπι περιέγραψε γελώντας την ευφορία που αισθάνθηκε τόσο αυτός, όσο και η οικογένεια του όταν επισκέφθηκαν ξανά ένα εστιατόριο, δραστηριότητα που είχαν να κάνουν από τον Σεπτέμβρη.

Όπως ανέφερε μάλιστα, έκαναν το εμβόλιο της Pfizer και έχουν λάβει πιστοποιητικό εμβολιασμού, το οποίο είναι απαραίτητο για να εισέλθει κανείς σε κλειστό χώρο.