Στην αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού στα παιδιά και στο αν αυτό οφείλεται στη βρετανική μετάλλαξη του ιού, αναφέρθηκαν τόσο ο Διευθυντής Παιδιατρικής Νοσοκομείου Ρίου, Γαβριήλ Δημητρίου όσο και ο Καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας στο ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

«Έχουμε παιδιά θετικά στην παιδιατρική Covid. Είχαμε ένα 10χρονο παιδί θετικό, έκανε ένα χαμηλό πυρετο και τον παρακολουθούμε. Το μεσημέρι μπήκε κι ένα 2 μηνών και αυτό με χαμηλό πυρετό, από θετικούς γονείς», σημείωσε o κ. Δημητρίου μιλώντας στο Mega.

«Δεν ξέρουμε αν όλα είναι από το νέο στέλεχος. Τελευταία πολλά παιδιά είναι θετικά, δεν χρειάζονται όλα εισαγωγή σε νοσοκομείο βέβαια. Στην Αγγλία, από την εμπειρία τους, αναφέρουν ότι έχει κατέβει σε μικρότερες ηλικίες κάτω των 30 ετών και σε παιδιά 6-9 ετών, που δεν το βλέπαμε πριν» τόνισε και συμπλήρωσε ότι «τα παιδιά το περνάνε σχετικά ήπια, το ένα στα 20 θα το περάσει και πιο βαριά».

Βασιλακόπουλος: Η νέα μετάλλαξη δεν είναι πιο επιθετική στα παιδιά

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλακόπουλος είπε ότι διαφωνεί ότι η βρετανική μετάλλαξη χτυπάει περισσότερο τα παιδιά.

Μιλώντας στο Mega, σημείωσε ότι αρχικά υπήρχε η υποψία στη Βρετανία ότι είναι πιο επιθετικό το συγκεκριμένο στέλεχος στα παιδιά, επειδή εκείνη την περίοδο πολλά νοσούσαν. Ωστόσο τότε τα μόνα που ήταν ανοιχτά στη Μεγάλη Βρετανία ήταν τα σχολεία.

«Ακόμα και το βρετανικό κολλέγιο των παιδιάτρων έχει στην επίσημη ιστοσελίδα του, ξεκάθαρη θεση, ότι δεν πιστεύουμε ότι η νέα μετάλλαξη είναι πιο επιθετική στα παιδιά» σημείωσε.