Την ομοφοβική επίθεση ομάδας φασιστών κατά ομοφυλόφιλου φοιτητή, μέλους της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και ΛΟΑΔΚΙ ακτιβιστή, και της παρέας του, τα ξημερώματα της Κυριακής 29 Ιουνίου στο Γκάζι, καταγγέλλει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, μετά το περιστατικό ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

«Οι επιθέσεις απέναντι σε μέλη της ΛΟΑΔΚΙ κοινότητας και ακτιβιστών, εντείνονται, αποδεικνύοντας το βαθιά σεξιστικό, ομοφοβικό και τρανσοφοβικό χαρακτήρα, που παίρνει η νεοφασιστική δράση σήμερα. Άλλωστε, η υπεράσπιση του «αίματος και της τιμής» περνά μέσα από την εξόντωση του «άλλου», μέσα από την επιβεβαίωση της λευκής μάτσο κυριαρχίας, στα σώματα και την παρέμβαση των αγωνιστών που μάχονται για τη συλλογική χειραφέτηση», τονίζει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, καταγγέλλει «την ομοφοβική επίθεση των φασιστών, η οποία αποτελεί για μας κομμάτι του σκληρού πυρήνα του σχεδίου του εθνικισμού και του φασισμού. Αλλά θα μας βρουν απέναντι. Ο αγώνας για μια άλλη κοινωνία για μας βρίσκεται δίπλα και μαζί με τις ομοφυλόφιλες/ους και τρανς αγωνίστριές/ες. Ο αγώνας για μια άλλη κοινωνίας είναι ενάντια στην ομοφοβία, την τρανσοφοβία και το σεξισμό».