Το πρωί της Παρασκευής (8/1) ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού και στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο του Βόλου.

Πρώτη εμβολιάστηκε η νοσηλεύτρια Ευαγγελία Ζυγούλη, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της «μάχης», αφού προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ/covid και στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου.

Η διευθύντρια της ΜΕΘ Αντιγόνη Καραθάνου ακολούθησε στους εμβολιασμούς, καθώς και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Παύλος Μαλινδρέτος και ο γιατρός -διευθυντής της Α’ Παθολογικής Μιχάλης Μεϊκόπουλος, οι οποίοι μίλησαν για την απλούστατη και ανώδυνη διαδικασία και τόνισαν ότι είναι παράλογο να υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο και να επηρρεάζονται από ανεύθυνες διαδόσεις.

Σε σύνολο 214 γιατρών του «Αχιλλοπούλειου» Νοσοκομείου Βόλου έχουν δηλώσει την επιθυμία τους να εμβολιασθούν αμέσως οι 147, δηλαδή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ποσοστό περίπου 70%.

Στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Βόλου υπάρχει σχεδιασμός για τον εμβολιασμό σε καθημερινή βάση 50 ατόμων και θα εφοδιάζεται κάθε τέσσερεις ημέρες με το εμβόλιο από την φαρμακαποθήκη της Καρδίτσας, όπως και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, ενώ από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός σε άτομα μεγάλης ηλικίας που φιλοξενούνται σε γηροκομεία και οίκους ευγηρίας του Βόλου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.