Τις δραματικές μέρες που έζησε αφού διαγώνστηκε με κορονοϊό ο 57χρονος σύζυγός της περιέγραψε στο LIVE NEWS η Έλενα Αποστόλου. Με τη φωνή της να σπάει περιέγραψε την αρρώστια που καταδικάζει σε μοναξιά και εξέφρασε τον πόνο της λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν είχα τη δυνατότητα να του πω ένα τελευταίο σ’αγαπώ».

«Με αυτή την ασθένεια, χάνεις τον άνθρωπό σου, σε καταδικάζει σε μοναξιά. Και ο ασθενής είναι μόνος, και οι συγγενείς είναι μόνοι. Δεν έχουν τη δυνατότητα της επικοινωνίας, δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν μια τρυφερή κουβέντα, να πούνε… να τον αποχαιρετήσω, δεν είχα αυτή τη δυνατότητα… να του πω ένα τελευταίο σ’αγαπώ», τονίζει με φωνή τρεμάμενη.

Ο 57χρονος Νίκος Κούμπας δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, αρχικά περιορίστηκε στο σπίτι του και αρχικά όλοι θεώρησαν ότι θα ξεπερνούσε τον ιό χωρίς να χρειαστεί να νοσηλευτεί. Ωστόσο τα συμπτώματα εξελίχθηκαν σε βαριά πνευμονία και η σύζυγός του τον πήγε στο ΑΧΕΠΑ.

«Ο άνθρωπος αυτός είχε χρόνια μπροστά του. Είχε να δει το παιδί του να αποφοιτά από το πανεπιστήμιο, είχε να το συνοδεύσει σε εκδηλώσεις, είχε να ζήσει με μένα, να χαρούμε πράγματα, αλίμονο, δεν ήταν ένας υπερήλικας. Δεν είχα επικοινωνία, με δυσκολία μου μιλούσε. Ήταν βασανιστικό να μην ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται ο άνθρωπός μου» είπε.

Και κατέληξε: «Σε μια βδομάδα έχασα τον άνθρωπό μου και ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος πρόσεχε, έπαιρνε τα μέτρα του, φορούσε μάσκα, χρησιμοποιούσε αντισηπτικά, προφανώς λόγω της δουλειάς του, επειδή συναναστρεφόταν με πολύ κόσμο προφανώς δέχθηκε από κάπου το ιικό φορτίο».

Στήριγμα του 57χρονου άνδρα ήταν και ο Αντώνης Στοίτσας, ασθενής COVID και ο ίδιος αλλά και παθολόγος ήταν ο άνθρωπος που του στάθηκε όχι μόνος ως γιατρός, αλλά και σαν οικογένεια. «Του συμπαραστάθηκα, τον βοήθησα, αγωνιώδης η προσπάθειά του, διασωληνώθηκε αλλά δεν κατάφερε να αντέξει» είπε.