Διαμαρτυρία τεχνικών κινηματογράφου και τηλεόρασης

Καταγγέλλουν την κατάργηση των αδειών άσκησης επαγγέλματος


ΕΛΛΑΔΑ
17:21
21/05/2014
Διαμαρτυρία τεχνικών κινηματογράφου και τηλεόρασης
1
loading

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα στην ΕΣΗΕΑ τα σωματεία και τις ομοσπονδίες των τεχνικών κινηματογράφου και τηλεόρασης, με αντικείμενο την πρόσφατη κατάργηση των αδειών άσκησης επαγγέλματος, μέσω του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, που είχε ως αποτέλεσμα και την κατάργηση των πτυχίων των τεχνικών σε κινηματογράφο και τηλεόραση.

Με στόχο την ανάδειξη της υποβάθμισης που υπέστησαν οι διαδικασίες παραγωγής Τέχνης σε παραγωγές «ανειδίκευτων εργατών», μέλη των σωματείων τόνισαν τις ολέθριες συνέπειες στην καλλιτεχνική παραγωγή από απαίδευτο ανθρώπινο δυναμικό, με αυτονόητη την υποβάθμιση του επιπέδου τους, στην απαξίωση των σχετικών τίτλων σπουδών και την κατάργηση προδιαγραφών ασφαλείας των εμπλεκομένων.

«Φτάσαμε σε ένα σημείο που κατακτήσαμε ένα επαγγελματικό επίπεδο και γυρίσαμε σε μια διαδικασία του ανειδίκευτου εργάτη», δήλωσε ο Πάνος Παπαδημητρίου, από την Ένωση Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο κλείσιμο της ΕΡΤ αναφέρθηκε του ο Δημήτρης Κούνης, εκ μέρους της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης, σημειώνοντας την ανάγκη να αναδειχθεί το θέμα ενόψει των εκλογών.

Είμαστε μπροστά στον κίνδυνο να δημιουργήσουν τον «άνθρωπο πολυμηχάνημα» τόνισε η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου, καλώντας σε συντονισμό των σωματείων σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το κεντρικό ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων έθιξε από την πλευρά της η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, τονίζοντας πως μόνο μέσα από συλλογική δράση μπορεί να δοθεί μια απάντηση στην «εξόντωση των εργαζομένων από τα ατομικά συμφωνητικά».

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση: «Με την επαναφορά του "ό,τι δηλώσεις, είσαι" και με την άρση οποιουδήποτε περιορισμού, δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για ένα πραγματικά κλειστό επάγγελμα, αφού τα πρόσωπα που θα το ασκήσουν θα επιλέγονται με αδιαφανή κριτήρια, αποκλειστικά και μόνο από ανεξέλεγκτους εργοδοτικούς φορείς, οι οποίοι θα μπορούν να ονοματίσουν τον οποιονδήποτε, οτιδήποτε».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Tsouxtra

    Αν δεν καταργούνταν οι άδειες ΄πως θα προσλαμβάνονταν οι πρώην απολυμένοι της ΕΡΤ ...στην ΝΕΡΙΤ ? Ουδείς απο αυτούς είχε άδεια !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει