Στο κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου φιλοξενούνται από την Τρίτη (22/9) τα ξημερώματα οι 53 μετανάστες που την Κυριακή το πρωί κατέπλευσαν με ιστιοφόρο σκάφος στο λιμάνι της Γαύδου, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη

Οι 53 μετανάστες (ανάμεσα τους 7-8 γυναίκες και 8 παιδιά), εθνικότητας Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν που ήταν σε καλή κατάσταση, επιβιβάστηκαν στο πλοίο «Δασκαλογιάννης» το οποίο κατέπλευσε μετά τα μεσάνυχτα στο λιμάνι των Σφακίων και εν συνεχεία με λεωφορεία μεταφέρθηκαν στο κολυμβητήριο Ακρωτηρίου γύρω στις 2 τα ξημερώματα. Εκεί θα φιλοξενηθούν  για όσο διάστημα χρειαστεί.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά τους έγινε με  ειδική ναύλωση πλοίου από την Γαύδο καθώς δεν ήταν δυνατόν να επιβιβαστούν στο κανονικό δρομολόγιο αφού δεν έχουν γίνει τα αναγκαία τεστ για κορονοϊό.

Όπως τόνισε στο Flashnews.gr η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Χανίων Ελένη Ζερβουδάκη που βρίσκονταν στο κολυμβητήριο από νωρίς το πρωί «ο συγκεκριμένος χώρος είναι ήδη έτοιμος καθώς εκεί διέμεναν οι μετανάστες που είχαν βγει στην  Παλαιόχωρα. Οι τελευταίοι 13 επιβιβάστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά. Ως Δήμος Χανίων αναλάβαμε μια μεγάλη ευθύνη που δεν μας αναλογεί. Ωστόσο, αν και υποστελεχωμένοι αλλά πανέτοιμοι υποδεχτήκαμε τους μετανάστες. Τους παρείχαμε τροφή και ο χώρος ήταν ήδη έτοιμος να τους υποδεχτεί. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Ο Ερυθρός Σταυρός είναι επίσης κοντά μας και τον ευχαριστούμε».

Φωτογραφίες από την άφιξη των μεταναστών τα ξημερώματα:

Φωτογραφίες από το κολυμβητήριο που τραβήχτηκαν το πρωί της Τρίτης: