Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, με αίτημα να δεχθεί η διοίκηση τη φιλοξενία δύο αδερφών, 35 και 38 χρόνων, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών (ΚΕΑΤ).

Όπως εξήγησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, Ελένη Καρυπίδου, πρόκειται για μια 38χρονη και τον 35χρονο αδερφό της, ο οποίος παθαίνει κρίσεις επιληψίας.

«Μέχρι πρότινος τα αδέρφια ζούσαν μαζί με τον πατέρα τους, αλλά μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, τον περασμένο Δεκέμβριο, μετακόμισαν στη μητέρα τους, στην Καβάλα, απ’ όπου όμως θέλουν να φύγουν γιατί οι σχέσεις τους δεν είναι καλές. Ζητούν λοιπόν να επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη και να μείνουν μόνιμα στο οικοτροφείο του ΚΕΑΤ αλλά η διοίκηση έχει απορρίψει το αίτημά τους» καταγγέλλει η κ. Καρυπίδου.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια της Σχολής Τυφλών, Σοφία Γκίκα, αναφέρει για το θέμα ότι με ευθύνη της κοινωνικής υπηρεσίας του ΚΕΑΤ, έχει συνταχθεί σχετική έκθεση για την κατάσταση των δύο αδερφών, όπου υπογραμμίζεται, ότι επειδή έχουν την οικονομική δυνατότητα, θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν είτε σε ιδιωτική μονάδα κλειστής φροντίδας είτε να μείνουν στο διαμέρισμά τους στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη οικιακής βοηθού σε 24ωρη βάση.

«Δεν είμαστε ίδρυμα κλειστής φροντίδας και εφόσον μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά τους προτείναμε αυτές τις λύσεις. Οι ίδιοι, μάλιστα, εφόσον υπάρχει αδυναμία διαμονής τους στο ΚΕΑΤ, αντιμετωπίζουν θετικά την εισαγωγή τους στην ιδιωτική κλινική» τόνισε σχετικά η κ. Γκίκα.