Εκατοντάδες κάτοικοι του Πόρτο Ράφτη εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στην προοπτική να χύνονται τα λύματα στην περιοχή τους

Συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στον κεντρικό δρόμο της περιοχής με κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα


ΕΛΛΑΔΑ
20:44
12/07/2020
Εκατοντάδες κάτοικοι του Πόρτο Ράφτη εξέφρασαν την αγανάκτησή τους στην προοπτική να χύνονται τα λύματα στην περιοχή τους
8
loading

Με κεντρικό σύνθημα το «Όχι τα λύματα του Σαρωνικού στη Χαμολιά» εκατοντάδες κάτοικοι του Πόρτο Ράφτη και των γύρω περιοχών, παρόντος και του τοπικού δημάρχου Μαρκόπουλου Κωνσταντίνου Αλλαγιάννη, συγκεντρώθηκαν πριν από λίγη ώρα στο παραλιακό μέτωπο του δήμου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ενδεχόμενο μετατροπής του τόπου που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε μια απέραντη χαβούζα. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τις επτά το απόγευμα μπροστά από γνωστό σούπερ μάρκετ του Πόρτο Ράφτη και σε αυτό συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας.

Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής έχουν συνασπιστεί πέρα και πάνω από παρατάξεις ώστε να αποτραπεί η προοπτική να χύνονται τα απόνερα από τη λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων Κρωπίας – Παιανίας στην παραλία τους. «Θέλουμε να εκφράσουμε την αντίρρησή μας στην απόφαση της ΕΥΔΑΠ για τη μεταφορά των λυμάτων του δήμου Σαρωνικού στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Παιανίας – Κορωπίου γιατί ακολούθως αυτά να χύνονται σε εμάς, στη θαλάσσια περιοχή της Χαμολιάς, πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Βραυρώνας. Διαφωνούμε με αυτή την απόφαση και ζητάμε να μην εφαρμοσθεί. Πρέπει ο δήμος Σαρωνικού να αποχετεύσει εντός των δικών του διοικητικών ορίων τα λύματα και όχι να έχουν αποδέκτη τη δική μας θαλάσσια περιοχή» σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη κ. Ιωακείμ Δημήτριος. Άλλωστε ένα από τα πανό της συγκέντρωσης έγραφε «Όχι στα σχέδια της ΕΥΔΑΠ για εμάς χωρίς εμάς».

Να θυμίζουμε ότι μόλις χθες ο δήμαρχος Μαρκόπουλου κ. Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης είχε μιλήσει στο newsbeast για το πρόβλημα επισημαίνοντας στο ίδιο μήκος κύματος ότι «δεν γίνεται να αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Δίχως να έχουμε καμία ενημέρωση, χωρίς να μας ειδοποιήσει κανείς, τελικός αποδέκτης των λυμάτων του Κέντρου Επεξεργασίας, συνολικού κόστους ανέγερσης της τάξης των 133 εκατομμυρίων ευρώ, θα είναι η είσοδος του κόλπου του Πόρτο Ράφτη που ανήκει στο δήμο μας. Εμείς υποστηρίζουμε ότι θα πρέπει κάθε δήμος να διαχειρίζεται τα λύματά του εντός των διοικητικών ορίων που κατέχει».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Θάνος Π

  Δεν είναι λογικό τα λύματα Αναβύσσου Λαγονησίου Σαρωνίδας κλπ. να ταξιδέψουν τα μισά Μεσόγεια με πολλά αντλιοστάσια στη σειρά ώστε στο τέλος να πέφτουν στην Χαμολιά δηλαδή στον Ευβοϊκό κόλπο αντί να πέφτουν στον Σαρωνικό που είναι και δίπλα τους. Ο κάθε δήμος να διαχειρι ζεται τα λύματά του και να μην επιβαρύνει με το έτσι θέλω τους διπλανούς του.

 2. avatar Porto raftis

  Να μην ρυπαινουμε όλες τις παραλίες.Ελεος θερίζει ο καρκίνος .Προστατέψτε τις ζωές.

 3. avatar Αυστριακος

  Τα περισσότερα καταλύματα σε παραθαλάσσιες περιοχές στέλνουν τίς υπερχειλίσεις στην θάλασσα, τώρα σας έπιασε ο πόνος?

 4. avatar Αααααα

  Αγανακτισμένοι λέει ,στον αρχαιολογικό χώρο λέει...δηλ τι να πουν στην Ψυτάλλεια; Τα δικά τους τα [...] να τα στέλνουν εκεί είναι καλά;δεν πάει καλά ο κόσμος.....

  1. avatar Κάποιος άλλος

   Μη λέμε ότι να\'ναι.. Ποιος μένει στη Ψυτάλλεια και παραπονιέται?? Εκεί είναι δίαυλος καραβιών για ναυστάθμους, ναυπηγεία, λιμάνια κλπ, ΔΕΝ είναι παραλία... Επίσης στο Πόρτο Ράφτη ΔΕΝ υπάρχει αποχετευτικό.. ΟΛΟΙ τα διαχειρίζονται μόνοι τους σε βόθρους..

 5. avatar Μουφες

  Παντως εκατονταδες διαδηλωτές δεν είναι!Κάποιοι συνταξιούχοι που κάνουν την πλάκα τους ίσως!

 6. avatar olymbitis

  Ρς παιδιά, τζάμπα λίπασμα και φωνάζετε; Κέντρο Βιολογικής Γεωργικής Αποκατάστασης.

 7. avatar jim

  Ο κόσμος δεν πάει καλά έλεος δλδ Ότι να ναι απλά να βγούμε ...ο κορωνοιος θερίζει και οι άλλοι ο ένας πάνω στον άλλο

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει