Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται από την Πάτρα όσον αφορά τον κορονοϊό και αυτό γιατί το νοσοκομείου του Ρίου είναι σχεδόν Covid free μιας και η μοναδική ασθενής με κορονοϊό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με το τοπικό best.gr, η κατάσταση της υγείας της έχει βελτιωθεί και άμεσα αναμένεται να πάρει εξιτήριο, όπως τονίζει ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος.

Τις τελευταίες ημέρες (περίπου μια εβδομάδα) στο νοσοκομείο του Ρίου (το οποίο ήταν νοσοκομείο αναφοράς), ως προς τον κορονοϊό, νοσηλεύεται μόνο αυτή γυναίκα ενώ διαρκώς νοσηλεύονται ύποπτα περιστατικά, τα οποία όλα ωστόσο τον τελευταίο μήνα, ήταν αρνητικά, προσθέτει ο κ. Γώγος.

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, όλα τα περιστατικά που φτάνουν στο νοσοκομείο με εικόνα λοίμωξης αναπνευστικού, νοσηλεύονται στους χώρους για τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των σχετικών τεστ και στη συνέχεια προωθούνται στις αντίστοιχες κλινικές.

«Τον τελευταίο μήνα όλα τα ύποπτα που νοσηλεύτηκαν ήταν αρνητικά και ελπίζουμε να συνεχίσουμε έτσι. Είναι καλά τα πράγματα μέχρι στιγμής. Τα παρακολουθούμε και την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε τα δεδομένα μετά την άρση των μέτρων» ανέφερε.

*Η φωτογραφία είναι αρχείου