Πλήθος κόσμου παραμένει μέχρι αυτή τη στιγμή έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων, ενώ μεταδόθηκε και σήμερα έξω από τα κάγκελα το δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, νωρίτερα, οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ έριξαν χημικά και ξυλοκόπησαν συγκεντρωμένους, μεταξύ των οποίων και τον ίδιο και βουλευτές.

Στις τέσσερις το απόγευμα αστυνομικοί συνόδευσαν τεχνικούς της Δημόσιας Τηλεόρασης στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο κ. Σαββίδης επισήμανε πως οι τεχνικοί μπήκαν κρυφά, από την πίσω πόρτα. Η ΠΟΕΣΥ, η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι βουλευτές ζήτησαν να είναι παρόντες, καθότι στην ΕΡΤ βρίσκονται πανάκριβα μηχανήματα, τα οποία είναι ακόμα χρεωμένα στους εργαζομένους, καθότι δεν έχει γίνει παράδοση-παραλαβή και η αστυνομία αρνήθηκε.

«Δεν ξέρουμε τι κάνανε με τα μηχανήματα, αφού δεν μας επέτρεψαν να είμαστε παρόντες. Έχουμε πληροφορίες πως πήραν μαζί τους κάποια» δήλωσε ο κ. Σαββίδης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως η είσοδος στην ΕΡΤ έγινε χωρίς εισαγγελική άδεια, γεγονός που επιβεβαίωσε μετά από τηλεφώνημά της στην προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωή Κωνσταντοπούλου.