Τη θλίψη του για τον θάνατο του Κώστα Βουτσά εξέφρασε ο συνάδερφός του Γιώργος Γιαννόπουλος ο οποίος είχε συνεργαστεί μαζί του και στη μικρή αλλά και στη μεγάλη οθόνη.

Μιλώντας στο newsbeast.gr χαρακτήρισε τον Κώστα Βουτσά «γενναιόδωρο» άνθρωπο που όπως είπε «ήρθε στον κόσμο για να δώσει αγάπη και να φύγει». «Όποιος πήρε αυτή την αγάπη ήταν τυχερός, όποιος δούλεψε μαζί του ήταν τυχερός».

«Επίσης ήταν σπουδαίος ηθοποιός. Από τους ελάχιστους ή μάλλον ο μοναδικός που λόγω της αγάπης που είχε για το σινεμά και της γνώσης του απεγκλωβίστηκε από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και συνεργάστηκε με νέους σκηνοθέτες του λεγόμενου νέου ελληνικού σινεμά» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στη γνωριμία του με τον ηθοποιό που έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης ο Γιώργος Γιαννόπουλος είπε: «Τον γνώρισα στην ταινία του Κάρολου Ζωναρά ”Ο γιος του Τσάρλυ”. Όποιος δεν την έχει δει να τη δει γιατί σ΄αυτή ο Κώστας Βουτσάς ερμηνεύει έναν ρόλο αντάξιο ίσως και ανώτερο ακόμη και από τον Μάρλον Μπράντο στον ”Νονό” μαζί με τον επίσης αείμνηστο Φαίδων Γεωργίτση».

Εστιάζοντας στην τηλεοπτική εμφάνιση του Κώστα Βουτσά στη σειρά «Το Σόι σου» ανέφερε: «Εξέπληξε όσους δεν τον ήξεραν με τη ζωντάνια του. Ήταν ένας ζωντανός οργανισμός. Εμένα όμως δεν με εξέπληξε καθώς η θεωρία του Κώστα για τη ζωή είναι ίδια με τη δική μου. Όλα στη ζωή εργάζονται. Οι ζωντανοί οργανισμοί εργάζονται! Όποιος δεν εργάζεται πεθαίνει».