Η αντίδραση της διοίκησης του ΟΤΕ για την απεργία τριών εβδομάδων της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Η εταιρεία καταγγέλλει ως «παράνομη και καταχρηστική» την απόφαση του συνδικαλιστικού οργάνου


ΕΛΛΑΔΑ
21:48
19/12/2019
Η αντίδραση της διοίκησης του ΟΤΕ για την απεργία τριών εβδομάδων της ΟΜΕ-ΟΤΕ
16
loading

Την έντονη αντίδραση της διοίκησης του ΟΤΕ προκάλεσε η απεργία τριών εβδομάδων που προκήρυξε η συνδικαλιστική οργάνωση ΟΜΕ-ΟΤΕ μέσα στις γιορτές, θεωρώντας «την απεργία τους παράνομη και καταχρηστική» και επιφυλάσσεται «να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της προς όφελος των εργαζομένων, των πελατών και όλων των ενδιαφερομένων μερών».

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του ΟΤΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

- Η παρούσα διοίκηση της ΟΜΕ-ΟΤΕ ορίστηκε στις 26/11.
- Η πρώτη συνάντηση της νέας διοίκησης της ΟΜΕ-ΟΤΕ με τη Διοίκηση του ΟΤΕ για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 5/12.
- Μετά από 6 μόλις εργάσιμες ημέρες από την πρώτη συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΤΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ κήρυξε απεργία διάρκειας τριών εβδομάδων, εν μέσω της εορταστικής περιόδου.
- Η Διοίκηση του ΟΤΕ θεωρεί την απεργία παράνομη και καταχρηστική, διότι:

Έχει αδικαιολόγητα μεγάλη διάρκεια τριών ολόκληρων εβδομάδων και μάλιστα μέσα στις γιορτές.
Δεν προηγήθηκε πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο πριν την κήρυξή της.
Μετά την προκήρυξη της απεργίας, η ΟΜΕ-ΟΤΕ κάλεσε την εταιρεία σε διάλογο. Η πρόσκληση αυτή είναι προσχηματική. Η πρόσκληση σε διάλογο προηγείται της κήρυξης της απεργίας.
Στην πρόσκληση της εταιρείας να αναστείλει η ΟΜΕ-ΟΤΕ την απεργία και να προσέλθει σε καλόπιστη και ουσιαστική διαπραγμάτευση για την ΣΣΕ, η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν ανταποκρίθηκε.
Είναι προφανές ότι η ΟΜΕ-ΟΤΕ δεν είχε την πρόθεση να συζητήσει ουσιαστικά, αλλά να προσδώσει επίφαση νομιμότητας στην παράνομη και καταχρηστική απεργία της.
Η εταιρεία πάντα επιδιώκει τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και προσβλέπει στην επίτευξη συμφωνίας για υπογραφή ΣΣΕ, όπως έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια.

Αναφορικά με το θέμα των οκτώ φυλάκων, ο ΟΤΕ διευκρινίζει τα εξής:

- Το μεγαλύτερο μέρος του έργου της φυσικής φύλαξης των εγκαταστάσεων και υποδομών του ομίλου ΟΤΕ, επί σειρά ετών υλοποιούνταν από εξωτερικούς συνεργάτες. Από τις αρχές του 2019 ανατέθηκε σε εξωτερικούς συνεργάτες και το εναπομείναν τμήμα του εν λόγω έργου και το αντικείμενο της φυσικής φύλαξης καταργήθηκε με καταληκτική ημερομηνία το τέλος του 2019, γεγονός για το οποίο η ΟΜΕ-ΟΤΕ και οι φύλακες ενημερώθηκαν άμεσα.

- Για τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες φύλαξης που εξακολουθούσαν να απασχολούνται στον ΟΤΕ ελήφθη ειδική μέριμνα: ενισχυμένο κίνητρο αποχώρησης που ισοδυναμούσε με καθαρούς μισθούς 4 έως 8 ετών (έως 270.000 ευρώ μικτά), εξασφάλιση εργασίας σε εξωτερικούς συνεργάτες υπηρεσιών φύλαξης για τουλάχιστον 3 χρόνια, κάλυψη των εξόδων εκπαίδευσης για την απόκτηση άδειας security.

- Η συντριπτική πλειονότητα (66 επί συνόλου 74 εργαζομένων) συμμετείχε στο πρόγραμμα και έλαβε τα ελκυστικότατα κίνητρα που προσφέρθηκαν. Οκτώ φύλακες δεν έχουν αποδεχθεί τα κίνητρα και η σύμβασή τους θα λυθεί στις 31/12.

- Η ΟΜΕ-ΟΤΕ χρησιμοποιεί τους οκτώ φύλακες, για να μην προσέλθει στον διάλογο για την κατάρτιση ΣΣΕ. Στόχος της Ομοσπονδίας είναι να διοικεί εκείνη την εταιρεία και να αποφασίζει για την οργάνωση και τη λειτουργία της.

Η προκήρυξη απεργίας της ΟΜΕ-ΟΤΕ

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Εργαζομένων στην εταιρεία ανέφερε, ότι με βασικό αίτημα την υπογραφή τριετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας και με ρήτρα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αποφάσισε απεργία τριών εβδομάδων και συγκεκριμένα για 21/12/2019 έως και 24/12/2019, 27/12/2019 έως και 31/12/2019, 2/01/2020 έως και 5/01/2020 και 7/01/2020 έως και 12/01/2020».

Δηλώνει «πως εξάντλησε κάθε περιθώριο συνδικαλιστικό και νομικό προκειμένου να διαπραγματευτεί με τη Διοίκηση και να επιτευχθεί συμφωνία με όρους έντιμους και αξιοπρεπείς η οποία θα διασφαλίζει το συμφέρον του συνόλου των εργαζομένων και της εταιρείας».

Ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, δεν βρήκε ανταπόκριση από την άλλη πλευρά αλλά αδιάλλακτη στάση, ιδεοληψίες, εμμονές και κυρίως εξαγγελίες απολύσεων για οικονομοτεχνικής λόγους σε μια εταιρεία του μεγέθους και της υπερκερδοφορίας του ΟΤΕ. Τέλος, η Ομοσπονδία δηλώνει πως η απάντησή της θα είναι μαζική και αγωνιστική και προχωρούν ενωμένοι για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

16
σχόλια
 1. avatar Απλός εργαζόμενος

  Σοβαρά τώρα......ο δημοσιογράφος που ανέβασε αυτό το άρθρο, όπως του το έδωσαν.....δεν αναρωτήθηκε?
  3 εβδομάδες για 8 άτομα???
  .......σοβαρά τώρα....

 2. avatar Pent

  ποιες συνθηκες γαλερας ρε [...]? ποιος στα ειπε αυτα? λες επειδη επικρατουν συνθηκες γαλερας να μην θελει να φυγει κανεις απο τον ΟΤΕ???

  1. avatar Τεχνικός οτε

   Έλα μια βδομάδα μαζί μου και θα δεις τη γλύκα....

  2. avatar φωτης3

   Ποιός σου είπε ότι δεν φευγουν; Και το ερωτημα ειναι με ποιούς όρους. Αν εχεις απορριψει προτασεις με 4πλασιες αποδοχές για να ερθεις στον ΟΤΕ που σου υποσχεθηκε χρονοεπιδόματα που σου εκοψε Παρανομα, γιατι να φυγεις με τους δικούς τους ορους και οχι με αυτα που εχεις ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ;

 3. avatar Μονομερώς

  Οι ακριβοπληρωμενοι μάνατζερ του οτε τα λένε όπως τους βολεύει, δεν λένε λέξη για τις απολύσεις που ετοιμάζουν, για τους εξεφτελιστικους μισθούς, για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Προσπαθούν να πουν οτι η απεργία γίνετε μόνο για τους 8 φύλακες. Αισχρή προπαγάνδα και κοινωνικός αυτοματισμός... Αν αυτή τη στιγμή ο οτε έδινε σε όλους τους εργαζόμενους του αύξηση 30%(!!!!) απλά θα φτάναμε στο μέσο όρο μισθού της DT... Ακόμα κι αν υπολογίσουμε και τους τεράστιους μισθούς που παίρνουν οι μάνατζερ που κράζουν την απόφαση των εργαζομένων για απεργία!

 4. avatar Παπαγαλάκια

  Εχθές υπήρχε συνέντευξη τύπου της Ομοσπονδίας εργαζομένων ΟΤΕ... Απάντησαν με ΣΤΟΙΧΕΙΑ σε όλα οσα λέει η διοίκηση του ΟΤΕ. Απ\'αυτους ούτε λέξη πουθενά... Μήπως επειδή οι εργαζόμενοι στον όμιλο ΟΤΕ δεν πληρώνουν για διαφημίσεις;;;;;;;;;; Λέω εγώ τώρα.....

 5. avatar Τεχνικός οτε

  Γιατί δεν υπάρχει ούτε λέξη γι\'αυτα που ζητάνε οι εργαζόμενοι;;;; Σε μια εταιρία που χρεώνει το κούκο αηδόνι, που μέσα στη περίοδο της κρίσης είχε κέρδη δισεκατομμυριων, που οι διευθυντές και τα golden boys απολαμβάνουν bonus χιλιάδων ευρώ, η απάντηση της διοίκησης στο αίτημα για αυξήσεις στους εργαζόμενους των 690 ευρώ ηταν να μας δώσει 10 ευρώ το μήνα... Σ\'εμας που τα εργατικά ατυχήματα λόγω της εντατικοποιησης έχουν αυξηθεί 100%. Που λόγω των χειρισμών της διοίκησης με τις μειώσεις προσωπικού έχουν φτάσει οι πελάτες να περιμένουν μήνες για μια νεα σύνδεση και να είμαστε εμείς αυτοί που θ\' ακούμε τα μπινελίκια. Σας βολεύει το διήγημα των τεμπεληδων συνδικαλιστων, ετσι κρύβεται το αίσχος των ΑΧΡΗΣΤΩΝ μάνατζερ που μοναδικό σκοπό έχουν να γεμίζουν τις τσέπες τους ακόμα κι αν οδηγούν μια εταιρία του μεγέθους του οτε στο γκρεμό...

  1. avatar Γιάννηςς

   Η επίκληση του «λίγου προσωπικού» ήταν πάντα η μόνιμη δικαιολογία των εργαζομένων για τις κακές υπηρεσίες. Ακόμα και την εποχή που ο ΟΤΕ είχε 30.000 εργαζόμενους, αυτοί και τότε ήταν «λίγοι», και για να μου βάλουν γραμμή πέρασαν... 20 χρόνια από τη στιγμή που έκανα την αίτηση...

   Όπως φυσικά είναι (ακόμα) και η πιο συνηθισμένη δικαιολογία των εναλλακτικών παρόχων για τις βλάβες, ότι «φταίει ο ΟΤΕ». Μόνο που σε αυτή την περίπτωση ΜΟΝΟΝ οι τεχνικοί του ΟΤΕ έχουν το δικαίωμα να «ακουμπήσουν» το καλώδιο, οπότε όταν έχουμε καλωδιακές βλάβες μόνον ο ΟΤΕ μπορεί να τις φτιάξει, άσχετα με το πού είναι πελάτης ο χρήστης.

   Το δικό μου τηλέφωνο (και internet φυσικά) έχει κοπεί από τις 11/12. Μέχρι και τις 21/12 που αρχίσατε την απεργία, πέρασαν άνω από 4 εργάσιμες ημέρες που είναι η προθεσμία που ο ΟΤΕ έχει, βάσει της σύμβασης με τους παρόχους, να αποκαταστήσει τη βλάβη.

   Κατά το παραπάνω διάστημα (11/12 - 21/12)ο ΟΤΕ όχι μόνον δεν αποκατέστησε τη βλάβη, αλλά ούτε καν ενημέρωσε τον πάροχό μου (όπως είχε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να κάνει) για το πότε θα φτιαχτεί και τί ζημιά υπάρχει.
   Μετά φυσικά ξεκίνησε η απεργία και τη βρήκαν τη δικαιολογία...

   Όταν λοιπόν ο ΟΤΕ από ΤΕΧΝΙΚΗΣ πλευράς δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό για το οποίο ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, τότε μην περιμένετε και υποστήριξη στα όποια αιτήματά σας... Γιατί δε θέλετε λειτουργικό διαχωρισμό του τεχνικού έργου από τον υπόλοιπο ΟΤΕ, όπως γίνεται και στο ρεύμα (όπου το τεχνικό κομμάτι έχει ανατεθεί σε ξεχωριστή εταιρεία);

 6. avatar Άντε καλά

  Οι θέσεις των εργαζομένων δεν απασχολούν το site σας;
  Προς τους σχολιαστές που κράζουν τους εργαζόμενους ξέρετε ρε ουγκανοι τι συνθήκες
  γαλέρας επικρατεί στον Γερμανικό ΟΤΕ;
  Άιντε ολα τα κοπρόσκυλα του
  συστήματος που βγαίνουν εναντίον των εργαζομένων.

 7. avatar Νικολαος86

  Κανατε καποια ερευνα να μαθετε απο τους εργαζομενους τι ακριβως ζητανε ή σας νοιαζει μονο η πλευρα της διοικησης;;Γιατι δεν βλεπω την ιδια δημοσιογραφικη ευαισθησια και για τις δυο πλευρες!

 8. avatar spyrospeiratis

  ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΟΥΣ [...] ΠΟΥ ΛΥΜΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΣΟΥΝ 3 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ 2 ΗΜΕΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΕΡΓΙΑ. ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ.

  1. avatar μητσος2

   Σε διορισανε εκπροσωπο του λαού; Και [...] σαν κι εσένα ψηφίζουν; Ακου δημευση περιουσίας! Αν δε νομιζεις οτι η απεργια γινεται για νακατσουν καποιοι, τι πιό απλό από το να μην απολυσει τους φυλακες η Διοικηση και να τους χαλάσεις το ... καθισιό! Η θα πεσει εξω ο ΟΤΕ αν κρατησει 8 φυλακες να κανουν τη δουλειά που εκαναν μέχρι σημερα και ΔΕΝ καταργηθηκε.

  2. avatar Τεχνικός οτε

   Αεργε επαγγελματία σχολιαστή, μπαίνεις στο ίντερνετ και λες τις σαχλαμάρες σου επειδή εγω (με πτυχίο, μεταπτυχιακό και προϋπηρεσία) δουλεύω στο καύσωνα, στη βροχή, στο κρύο για 690 καθαρά... Δείξε σεβασμό γιατί θα στο κόψω και θα πάθεις κατάθλιψη...

  3. avatar Τρέλα

   Πόσο τρέλα Σπύρο

 9. avatar Κλεων

  Εγω λεω να κανουν απεργια 2-3 χρονια....ετσι ο ΟΤΕ θα υποκυψει!!!
  Μιλαμε ποσο κηφινες ειναι οι συνδικαλιστες?

  1. avatar Τεχνικός οτε

   Ενώ αυτό ο μικρός στρατός από golden boys που έχει φτιαχτεί στο Μέγαρο του οτε, που παίρνει μπόνους εκατομμυρίων, που έχει πολυτελή αυτοκίνητα (και βενζίνες) από την εταιρία, που κάνουν δωράκια στους εαυτούς τους gadgets χιλιάδων ευρώ πάλι με λεφτά της εταιρείας και που γενικά κάνουν ζωαρα εις βάρος εργαζομένων και καταναλωτών, τι είναι;;;;;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει