Ιερώνυμος: Η ζωή κερδίζεται μόνον όταν το ένα χέρι αγκαλιάζει ένα άλλο χέρι

«Αυτό λείπει από τον τόπο μας και αυτό χρειαζόμαστε, το χέρι και την καρδιά του άλλου»


ΕΛΛΑΔΑ
1:36
14/09/2019
Ιερώνυμος: Η ζωή κερδίζεται μόνον όταν το ένα χέρι αγκαλιάζει ένα άλλο χέρι
18
loading

Στον μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό που τελέστηκε στον Ι.Ν. Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Κυψέλης χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, από όπου επισήμανε την αξία της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και του εθελοντισμού, αλλά και τη σημαντική προσφορά της Εκκλησίας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη σημασία του Σταυρού και της αυριανής εορτής της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού.

Ο προϊστάμενος του ναού, π. Μιχαήλ Ζωντήρος, λίγο πριν από το πέρας του εσπερινού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την παρουσία του και του πρόσφερε ως αναμνηστικό δώρο για την επίσκεψή του ένα γλυπτό με δύο χέρια ενωμένα.

Ο Μακαριώτατος, από την πλευρά του, τόνισε ότι «ο Σταυρός μας δίνει δύναμη να ξεπεράσουμε τις καθημερινές δυσκολίες και να προχωράμε μπροστά», έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο κλίμα κατάνυξης που επικρατούσε στον ναό και εν συνεχεία εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για το συμβολικό δώρο που δέχθηκε. Μάλιστα, ανέφερε ότι «σε μια εποχή που έχουμε πολλά προβλήματα, από πολλές πλευρές, η ζωή κερδίζεται μόνον όταν το ένα χέρι αγκαλιάζει ένα άλλο χέρι. Αυτό λείπει από τον τόπο μας και αυτό χρειαζόμαστε, το χέρι και την καρδιά του άλλου».

Επιπρόσθετα και σχετικά με τις δυσκολίες της εποχής, σημείωσε ότι «αυτά τα πέτρινα χρόνια που διανύουμε η Εκκλησία μπόρεσε να βοηθήσει τον άνθρωπο και έφτασε στο σημείο να προσφέρει καθημερινά 53.000 μερίδες φαγητού», για να προσθέσει: «Αυτές οι μερίδες φαγητού προσφέρονται από την καρδιά όλων των ανθρώπων». Παράλληλα, έκανε λόγο για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού, αφού εκατοντάδες γυναίκες προσφέρουν εθελοντικά βοήθεια, για να στηρίξουν το πολυσχιδές κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Αρχιεπισκοπής.

Τέλος, ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό με την ευχή για «υγεία, δύναμη, κουράγιο και υπομονή, διότι αυτό είναι που χρειαζόμαστε περισσότερο. Χρόνια πολλά σε όλους».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

18
σχόλια
 1. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

  Υπάρχουν πολλές εκκλησίες σήμερα αλλά μόνο ένα ευαγγέλιο. Είναι μια η«… πίστη, η οποία μια φορά για πάντα παραδόθηκε στους αγίους» (Ιούδας 3). Ας είμαστε προσεχτικοί να διατηρήσουμε την πίστη και να την μεταδώσουμε χωρίς αλλοιώσεις και ο Κύριος θα συνεχίσει να τηρεί την υπόσχεσή Του να χτίσει την εκκλησία Του. ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΜΙΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!

 2. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

  Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και βοήθησε να ανοίξει η πόρτα για την σύγχρονη εποχή.
  Η εποχή των Ιεραποστολών
  Από το 1790 ως το 1900, η εκκλησία έδειξε ένα άνευ προηγουμένου ενδιαφέρον για το ιεραποστολικό έργο. Ο Αποικισμός άνοιξε τα μάτια στην ανάγκη των ιεραποστολών και η εκβιομηχάνιση παρείχε στους ανθρώπους την οικονομική δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν τους ιεραποστόλους. Ιεραπόστολοι πήγαν σε όλο τον κόσμο κηρύττοντας το ευαγγέλιο και ιδρύθηκαν εκκλησίες σε όλο τον κόσμο.
  Η σύγχρονη Εκκλησία
  Σήμερα, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και η Ορθόδοξη Εκκλησία έχουν κάνει βήματα για να διορθώσουν τις σχέσεις τους, όπως και οι Καθολικοί και οι Λουθηρανοί. Η Ευαγγελική εκκλησία είναι ανεξάρτητη και ισχυρές ρίζες στη μεταρρυθμιστική θεολογία. Η εκκλησία είδε την άνοδο του Πεντηκοστιανισμού, της χαρισματικής κίνησης, του οικουμενισμού και διάφορες αιρέσεις.
  Τι μάθαμε από την ιστορία μας
  Αν δεν μάθαμε τίποτα άλλο από την εκκλησιαστική ιστορία, θα πρέπει τουλάχιστον να αναγνωρίσουμε την σημασία να επιτρέπουμε «Ο λόγος τού Χριστού ας κατοικεί μέσα (μας) πλούσια…» (Κολοσσαείς 3:16). Ο καθένας μας είναι υπεύθυνος να γνωρίζει τι λέει η Αγία Γραφή και να ζει μ΄ αυτή. Όταν η εκκλησία ξεχνά τι διδάσκει η Αγία Γραφή και αγνοεί όσα δίδαξε ο Ιησούς τότε βασιλεύει το χάος...(συνέχεια)

 3. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

  η μια την άλλη και έσπασαν όλους τους δεσμούς.Ο Μεσαίωνας
  Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα στην Ευρώπη, η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία συνέχισε να κατέχει την εξουσία, με τους Πάπες να αξιώνονται εξουσία πάνω σε όλα τα επίπεδα της ζωής και ζώντας ως βασιλιάδες. Η διαφθορά και η απληστία στην ηγεσία της εκκλησίας ήταν σύνηθες φαινόμενο. Από το 1095 ως το 1204 οι Πάπες ενέκριναν μια σειρά αιματηρών και ακριβών σταυροφοριών, σε μια προσπάθεια να αποκρούσουν την άνοδο του Μουσουλμανισμού και να απελευθερώσουν την Ιερουσαλήμ.Η Μεταρρύθμιση
  Στο πέρασμα των χρόνων, πολλά άτομα είχαν προσπαθήσει να επιστήσουν την προσοχή στις θεολογικές, πολιτικές παραβιάσεις καθώς και στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Όλοι φιμώθηκαν με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Αλλά το 1517, ένας Γερμανός μοναχός που ονομάζονταν Μαρτίνος Λούθηρος εναντιώθηκε στην εκκλησία και όλοι το άκουσαν. Με τον Λούθηρο ήρθε η Προτεσταντική Μεταρρύθμιση και ο Μεσαίωνας ήρθε στο τέλος του.
  Οι Μεταρρυθμιστές, όπως ο Λούθηρος, ο Καλβίνος και ο Ζβίγγλιος, διέφεραν σε πολλά λεπτά θεολογικά σημεία αλλά συμφωνούσαν στην υπεροχή της Αγίας Γραφής έναντι της εκκλησιαστικής παράδοσης και στο γεγονός ότι οι αμαρτωλοί σώζονται κατά χάρη μέσω της πίστης και μόνο, πέρα από τα έργα (Προς Εφεσίους 2:8-9).
  Παρά το γεγονός, ότι ο Καθολικισμός έκανε μια επάνοδο στην Ευρώπη και μια σειρά πολέμων μεταξύ των Προτεσταντών και των Καθολικών ακολούθησε, η Μεταρρύθμιση κατάφερε να μειώσει την εξουσία της..(συνέχεια)

 4. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

  Μετά τον Κωνσταντίνο, οι Χριστιανοί δεν διώκονταν πλέον. Με τον καιρό, οι Παγανιστές ήταν αυτοί που τέθηκαν σε διωγμό εκτός αν «μεταστρέφονταν» στον Χριστιανισμό. Τέτοιες μεταστροφές ανάγκασαν πολλούς ανθρώπους να εισέλθουν στην εκκλησία χωρίς μια πραγματική αλλαγή της καρδιάς. Οι Παγανιστές έφεραν μαζί τους τα είδωλά και τις πρακτικές τους και η εκκλησία άλλαξε: εικόνες, περίτεχνες αρχιτεκτονικές, προσκυνήματα και η προσκύνηση των αγίων προστέθηκαν στην απλότητα της λατρείας της πρώτης εκκλησίας. Ταυτόχρονα, μερικοί Χριστιανοί αποσύρθηκαν από τη Ρώμη, επιλέγοντας να ζήσουν απομονωμένα ως μοναχοί και ξεκίνησε ο νηπιοβαπτισμός ως τρόπος λύτρωσης από το προπατορικό αμάρτημα.

  Στους επόμενους αιώνες, έγιναν διάφορες οικουμενικές σύνοδοι σε μια προσπάθεια να καθοριστεί το επίσημο δόγμα της εκκλησίας, να αποδοκιμαστούν λάθη και να συμφιλιωθούν αντιμαχόμενες πλευρές. Καθώς η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αποδυναμώθηκε, η εκκλησία έγινε πιο δυνατή και πολλές διαφωνίες ξέσπασαν μεταξύ των εκκλησιών της Δύσης και εκείνων της Ανατολής. Η Δυτική εκκλησία, με έδρα τη Ρώμη, ισχυρίστηκε αποστολική εξουσία έναντι των άλλων εκκλησιών. Ο επίσκοπος της Ρώμης είχε αρχίσει να αυτοαποκαλείται «Πάπας» (ο Πατέρας). Αυτό δεν έγινε αρεστό από την Ανατολική (Ελληνική) εκκλησία, με έδρα την Κωνσταντινούπολη. Θεολογικές, πολιτικές, διαδικαστικές και γλωσσικές διαφορές συνέβαλαν στο Μεγάλο Σχίσμα το 1054, κατά το οποίο η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και η Ορθόδοξη Εκκλησία αφόρισαν ...(συνέχεια)

 5. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

  Ας κρατάμε κάθε αγαθό λόγο από κάθε άνθρωπο ο οποίος είναι πλασμένος κατ'εικόνα του Θεού και δημιουργού. Ας προσπερνάμε το θρησκευτικό φανατισμό και δογματισμό, επικεντρώνοντας στην αγάπη του Θεού και όχι στην αγάπη του κόσμου. Υπάρχει διαφορά αγάπης με αγάπη! Αγάπη επικαλούνται και διεφθαρμένα ήθη όπως παιδεραστία...κτλ
  Το χαρακτηριστικό του ανθρώπου που γεννήθηκε από τον Θεό είναι η δική Του η αγάπη.
  Α' Ιωάννου επιστολή 3: 13-23 "Μην απορείτε αδελφοί μου που σας μισεί ο κόσμος. Εμείς ξέρουμε ότι έχουμε μεταβεί από το θάνατο στη ζωή και απόδειξη είναι ότι αγαπούμε τους αδελφούς μας.Εκείνος που δεν αγαπάει τους αδελφούς του παραμένει στον θάνατο. Ο καθένας που μισεί τον αδελφό του είναι φονιάς. ...Την αγάπη τη γνωρίσαμε από το γεγονός ότι Εκείνος θυσίασε τη ζωή Του για χάρη μας. Επομένως κι εμείς οφείλουμε να θυσιάζουμε τη ζωή μας για χάρη των αδελφών μας. Μα, όταν κάποιος έχει του κόσμου τα πλούτη , βλέπει πως ο αδελφός του έχει ανάγκη και του κλείνει τα αισθήματά του, πώς μπορεί να παραμένει μέσα στην αγάπη του Θεού; ...ας μην αγαπάμε απλώς με λόγια και στη θεωρία αλλά έμπρακτα και ειλικρινά. ...
  Α' Ιωάννου 4: 16 Ο Θεός είναι αγάπη και όποιος μένει μέσα στην αγάπη, μένει ενωμένος με τον Θεό και ο Θεός με αυτόν"

  1. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

   Δυστυχώς πολλοί θρησκευόμενοι και ιερείς δεν νιώθουν αγάπη για τον συνάνθρωπό τους χριστιανό καθολικό ή διαμαρτυρόμενο λόγο διαφορετικής θρησκείας και ας είναι χριστιανοί. Ενώ ο Χριστός δεν ήρθε για να δώσει στον κόσμο θρησκεία, ταμπέλα ούτε θρησκευτικές τυπολατρίες. Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο ταπεινά, όχι για να συνεχίσει κάποιο θρησκευτικό καθεστώς Ήρθε να δώσει θεραπεία ψυχής και σώματος, αγάπη σε όλα τα αγνά επίπεδα, ήρθε να πάρει και να φορτωθεί επάνω Του όλα τα βάρη μας , τα φορτία μας και να μας προσφέρει αιώνια ζωή. Την αληθινή ζωή που χάσαμε με δική μας ευθύνη. Γιατί μας αγαπά και θέλει να μας προσφέρει τη δική Του ταυτότητα. Μας ονόμασε παιδιά του πατέρα Του δηλ αδέλφια Του, βασιλείς και ιερείς. Συγχώρεσε τους σταυρωτές τους και προσευχήθηκε για αυτούς κάτω από βασανιστικά μαρτύρια την ώρα εκείνη. Σταυρωτές του Χριστού είμαστε όλοι μας. Δεν είναι αλήθεια μεγάλη τιμή για εμάς; Ο Υιός του Θεού να αφήσει το θρόνο Του , τη δόξα Του, να ντυθεί το ανθρώπινο φθαρτό σώμα, να γεννηθεί σε ένα στάβλο ζώων, μέσα σε μία ταπεινή φάτνη. Τάισε φτωχούς, θεράπευσε τυφλούς, λεπρούς, ανάστησε νεκρούς. Μόνο πρόσφερε. Τώρα είναι Ζωντανός και χτυπά την πόρτα της καρδιάς με κάθε μήνυμα σαν και αυτό. Τι θέση παίρνεις;

   1. avatar Πώς παρουσιάζεται ως άγγελος…ο διάβολος;

    Λέει 8 αλήθειες για να εντυπωσιάσει και μέσα χώνει 2 ψεύδη και βλασφημίες κατά του Χριστού για να παραπλανήσει τους αδαείς. Ο Χριστός θεμελίωσε μια Εκκλησία συγκεκριμένη, όχι μια από τις 500 αιρέσεις που βγήκαν μετά το 1500, της οποίας την ιδιότητα κρύβει ο μελιστάλακτος ψευτοκήρυκας, που εδώ μιλάει υποκριτικά για αγάπη των χριστιανών αλλά ο ίδιος αλλού βρίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία και βλασφημεί τον Χριστό.Κλασικές δαιμονικές τακτικές ήδη από τους πρωτόπλαστους.

    1. avatar Η αμαρτία σκλαβώνει+εξευτελίζει τον άνθρωπο που την κάνει.Μόνο ο Ιησούς Χριστός ελευθερώνει,δίνει αληθινή χαρά+ειρήνη+αγάπη μα πάνω από όλα αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

     "Ορθό-δοξος" είναι αυτός που πιστεύει σε όσα δίδαξε ο Κύριος Ιησούς Χριστός+αυτά που δίδαξε ο Χριστός φρόντισε διά Αγίου Πνεύματος να γραφτούν μέσα στην Καινή Διαθήκη για να μην μπορεί κανένας να αλλάξει τα λόγια Του όσοι αιώνες+αν περάσουν.Οι πονηροί παπάδες της κρατικής θρησκείας,την θρησκεία που έχουν κάνει+είναι κομμένη+ραμμένη στα μέτρα τους την ονομάζουν "ορθόδοξη εκκλησία".Όμως με την πραγματική έννοια της λέξης δεν έχουν καμία σχέση δηλαδή να δοξάζουν "ορθά τον Θεό".Οι παπάδες είναι πλαστογράφοι γιατί θέλουν να έχουν ένα όνομα με το οποίο στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία σχέση.Η θρησκεία των παπάδων είναι ένα μίγμα ειδωλολατρίας,παγανισμού, αρχαίων ελληνικών παραδόσεων, φανταστικών ιστοριών+θρύλων του μεσαίωνα, με ολίγον από παλιά Διαθήκη+ ακόμα πιο λίγο από την Καινή Διαθήκη.Καμία λοιπόν σχέση με την αλήθεια+την δικαιοσύνη του Ιησού Χριστού.Μερικά κραυγαλέα λάθη+διαστροφές των παπάδων+της θρησκείας που εκπροσωπούν:Ο Ιησούς Χριστός είπε ο άνθρωπος πρώτα να πιστεύει+με την δική του θέληση να βαπτίζεται χριστιανός (Μάρκος 16:15-16).Οι παπάδες δεν σέβονται αυτό που είπε ο Ιησούς.Ο Χριστός είπε τα πράγματα του Θεού είναι δωρεάν (Ματθαίο 10:8).Οι παπάδες δεν κάνουν τίποτα χωρίς να τους πληρώσεις.+ζητούν παράνομα μισθό από το κράτος.Ο Ιησούς+οι απόστολοι δεν φορούσαν ούτε μαύρα ούτε άσπρα ράσα (Ματθαίος 23 κεφ).Οι παπάδες φοράνε στολές γιατί θέλουν εξουσία.Διαβάστε τώρα το Ευαγγέλιο.Μην δέχεστε να σας κοροϊδεύουν+εξαπατούν οι παπάδες με τις ψεύτικες παραδόσεις τους

    2. avatar Ο Θεός είναι αγάπη και δικαιοσύνη

     Οι πόρτες της εκκλησίας άνοιξαν για τους Εθνικούς, λίγο καιρό μετά την Πεντηκοστή. Ο ευαγγελιστής Φίλιππος κηρύττει στους Σαμαρείτες (Πράξεις 8:5) και πολλοί από αυτούς πίστεψαν στον Χριστό. Ο απόστολος Πέτρος κηρύττει στην Εθνική οικογένεια του Κορνηλίου (Πράξεις 10) και αυτοί, επίσης, έλαβαν το Άγιο Πνεύμα. Ο απόστολος Παύλος (ο πρώην διώκτης της εκκλησίας) διαδίδει το ευαγγέλιο σε ολόκληρο τον Ελληνορωμαϊκό κόσμο, φτάνοντας στην ίδια τη Ρώμη (Πράξεις 28:16) και ενδεχομένως μέχρι την Ισπανία.

     Το 70 μ.Χ., το έτος που η Ιερουσαλήμ καταστράφηκε, τα περισσότερα βιβλία της Καινής Διαθήκης είχαν ολοκληρωθεί και κυκλοφορούσαν μεταξύ των εκκλησιών. Για τα επόμενα 240 χρόνια, οι Χριστιανοί διώχθηκαν από τη Ρώμη – μερικές φορές τυχαία, άλλες φορές με διάταγμα της κυβέρνησης.

     Στο 2ο και 3ο αιώνα, η ηγεσία της εκκλησίας γινόταν όλο και περισσότερο ιεραρχική καθώς οι αριθμοί αυξήθηκαν. Πολλές αιρέσεις εμφανίστηκαν και αντικρούστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και ο κανόνας της Καινής Διαθήκης συμφωνήθηκε. Η δίωξη συνέχισε να εκτείνεται.

     Η Άνοδος της Ρωμαϊκής Εκκλησίας
     Το 312 μ.Χ., ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος ισχυρίστηκε ότι είχε μια εμπειρία μεταστροφής. Εβδομήντα χρόνια αργότερα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Θεοδοσίου, ο Χριστιανισμός έγινε η επίσημη θρησκεία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Δόθηκαν θέσεις τιμής στους Επισκόπους, στην κυβέρνηση και το 400 μ.Χ. οι όροι «Ρωμαίος» και «Χριστιανός» ήταν σχεδόν συνώνυμες... (συνέχεια)

 6. avatar Η αμαρτία σκλαβώνει+εξευτελίζει τον άνθρωπο που την κάνει.Μόνο ο Ιησούς Χριστός ελευθερώνει,δίνει αληθινή χαρά+ειρήνη+αγάπη μα πάνω από όλα αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

  Ο Ιησούς Χριστός δίδαξε την αγάπη πρώτα προς τον Θεό και μετά προς τον πλησίον και τον συνάνθρωπο. Η παραβολή του καλού Σαμαρείτη ( Λουκάς 10:29-37) φανερώνει ακριβώς αυτό. Ότι ο άνθρωπος που έχει αγάπη στην καρδιά του βοηθάει τον συνάνθρωπο του χωρίς διακρίσεις και υστεροβουλία. Ο θρησκευόμενος άνθρωπος που δεν έχει αγάπη είναι υποκριτής, συμφεροντολογος και κάνει το καλό μόνο όταν τον βλέπουν οι άλλοι για να τον θαυμάσουν ή να του δώσουν περισσότερα χρήματα. Για αυτό λέει ο Ιησούς Χριστός [όταν κάνεις ελεημοσύνη να μην ξέρει το αριστερό σου χέρι το τι κάνει το δεξί, και την ανταμοιβή θα την λάβεις από τον Θεό που είδε την πράξη που έκανες στα κρυφά] Ματθαίος Ευαγγέλιο 6:1-4. Η ορθόδοξη εκκλησία πράγματι βοηθάει πολλούς ανθρώπους και αυτό είναι καλό. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να πει όχι σε αυτό. Όμως από την άλλη η ορθόδοξη εκκλησία και οι παπάδες που την εκπροσωπούν κάνουν πολλά πράγματα που είναι έξω ή αντίθετα προς την Αγία Γραφή και σε όσα δίδαξε ο Ιησούς Χριστός. Το αποτέλεσμα όλων αυτών οι άνθρωποι να σκανδαλίζονται και να λένε (ε αφού κάνουν αυτά οι παπάδες, άρα δεν υπάρχει Θεός,+άρα+εγώ μπορώ να κάνω ότι αμαρτία θέλω+λογαριασμό δεν θα δώσω ποτέ και σε κανέναν). Όμως αυτός είναι λάθος τρόπος σκέψης. Η χριστιανική πίστη δεν βασίζεται στο τι κάνουν οι παπάδες αλλά στο τι έκανε για εμάς ο Ιησούς Χριστός+στην ανάσταση του.Όταν καταλάβεις ότι ο Ιησούς πέθανε+αναστήθηκε για εσένα τότε θέλεις να Τον υπηρετείς+το να κάνεις το καλό στους ανθρώπους είναι ένα από αυτά.

 7. avatar ΤΖΙΜΑΚΛΑΣ

  Και στην τουρκοκρατία η συνταγή ήταν κουράγιο και υπομονή, γιατί το ιερατείο θέλει πρόβατα-ραγιάδες. Πότε θα μιλήσεις για ξεσηκωμό μεγάλε;

 8. avatar Sardanapalos

  Και τα δύο τον Τσίπρα πάτερ.
  Μούχτη όλοι οι παπάδες σε όλες τις προδοσίες σε αυτόν τον τόπο πάντοτε.

 9. avatar ΕΣ.563

  Δεν είναι μόνο οι 53.000 μερίδες φαγητού που μοιράζει με εθελοντές η Εκκλησία. Υπάρχουν κέντρα νεολαίας, στέγες γερόντων, φοιτητικά οικοτροφεία, ορφανοτροφεία, επαγγελματικές σχολές ΑΜΕΑ, κατασκηνώσεις, νοσηλευτική και συμβουλευτική περίθαλψη κ.ά. Αξίζει να εκδοθεί ένα σύγγραμμα γιατί κυκλοφορεί πολλή άγνοια και αντιχριστιανική-αιρετική προπαγάνδα.

  1. avatar Ονομα

   Φτάνει με τη διαφήμιση της μαυροφόρας συντεχνίας και χαρείτε την ασυδοσία οσο εχετε ακόμη χρόνο.

   1. avatar Η αμαρτία σκλαβώνει+εξευτελίζει τον άνθρωπο που την κάνει.Μόνο ο Ιησούς Χριστός ελευθερώνει,δίνει αληθινή χαρά+ειρήνη+αγάπη μα πάνω από όλα αιώνια ζωή.Δες 3w.erotiseisapantiseis.gr

    Θα ήθελα να σου πω ότι αυτοί που βρίζουν+μιλάνε υποτιμητικά για σένα ή για όσους δεν συμφωνούν μαζί τους δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τον Ιησού Χριστό,που είναι αναστημένος+θα ξανάρθει,ούτε με την Αγία Γραφή που είναι ο γραπτός Λόγος του Θεού για κάθε άνθρωπο.Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν άσχημη γλώσσα κρύβουν την κακία της ψυχής τους κάτω από το μανδύα της θρησκείας.Είναι φανατισμένοι+γεμάτοι οργή+ θυμό για όποιον δεν τους παραδέχεται σαν τους μόνους "αντιπροσώπους του Θεού".Αν κάποιος τύχει να τους γνωρίσει από κοντά διαπιστώνει εύκολα ότι οι άνθρωποι αυτοί είναι πονηροί,είναι πολύ φιλοχρηματοι+αγαπούν πολύ την δόξα+την εξουσία, συχνά είναι παραδομένοι σε σεξουαλικές αμαρτίες (πχ θα είναι πόρνοι ή συχνά είναι+ομοφυλόφιλοι) ενώ συνηθίζουν να υποκρίνονται+παίζουν θέατρο ότι πιστεύουν στον Θεό+στον Ιησού Χριστό ενώ από μέσα τους γελούν με τους αφελείς (κυρίως γυναίκες+μάλιστα ηλικιωμένες) που τους πιστεύουν.Οι περισσότεροι από τους παπάδες+τους ανθρώπους της κρατικής θρησκείας είναι κατά βάθος άθεοι.Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός μητροπολίτη που είπε σε συγγενικό του πρόσωπο λίγο πριν πεθάνει +το έγραψαν στις εφημερίδες:(εγώ δεν ξέρω πολλά γράμματα+δεν θα μπορούσα να κάνω κάποια αξιοπρεπή εργασία.Αλλά χάρη στο παραμυθάκι του χριστουλη έκανα ζωή χαρισάμενη).Δυστυχώς αυτοί είναι οι παπάδες+η θρησκεία που εκπροσωπούν.Όμως ο Ιησούς Χριστός υπάρχει.Αυτά που δίδαξε ισχύουν+θα γίνουν όπως ακριβώς τα είπε.Διάβασε το Ευαγγέλιο.Για να μην σε ξεγελάσουν ποτέ οι ψευδοχριστιανοι.

   2. avatar Πώς φαίνεσαι

    Ότι είσαι σταλινοφασίστας.... μόνο που αυτές οι εποχές πέθαναν... ξύπναααα!

  2. avatar ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!!

   Και τι είναι ο ελληνικός λαός? Επαίτης? Φορολογία η εκκλησία πληρώνει όπως ολοι μας? Η τεράστια εκκλησιαστική περιουσία φορολογείται? Αυτά τα έσοδα θα ήταν έσοδα του ελληνικου λαού.

   1. avatar Να πας σε έναν γιατρό αγαπητέ

    Αφού πρώτα διαβάσεις τι πρόσφερε η Εκκλησία επί 2000 χρόνια. Η ιδεολογία-ιδεοληψία σου βλάπτει και την σκέψη.Αλλοτε λέτε ότι δεν κάνει τίποτα η Εκκλησία , άλλοτε μόνο τρώει κι άλλοτε όταν σώζει τον λαό από την πείνα ότι είναι επαίτες. Μοιάζεις με τα μονίμως διαταραγμένα γκρινιάρικα νήπια που δεν τους αρέσει ούτε το χιόνι, ούτε η συννεφιά ούτε η λιακάδα και πάντα οι άλλοι φταίνε για τα χάλια τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει