Συγκλονίζουν είναι οι λεπτομέρειες για τον θάνατο της Νάταλι Κρίστοφερ στην Ικαρία. Η απόφασή της να πάει για αναρρίχηση στάθηκε μοιραία.

Η 34χρονη αστροφυσικός φέρεται να καταπλακώθηκε από βράχο στην περιοχή Κεραμέ όταν προσπάθησε να κάνει το αγαπημένο της σπορ. Η πρώτη εκτίμηση του ιατροδικαστή είναι πως ο θάνατος της επήλθε από πτώση.

«Περάσαμε τρεις φορές από το σημείο αλλά ήταν κάτω από το δέντρο»

Ο Μιχάλης Χριστοδούλου, Πρόεδρος Διασωστών Ικαρίας, εξήγησε, μιλώντας στο Star,  πως είχαν περάσει τρεις φορές από το σημείο όπου βρέθηκε η σορός της «στα 4 μέτρα απόσταση. Τη σκέπαζε το δέντρο γι΄ αυτό δεν την είδαμε όταν περάσαμε από εκεί πέρα. Απλώς έτυχε ο ήλιος που έκανε τη σκιά στο παπούτσι της και την είδε ο εθελοντής».

Ακαριαίος ο θάνατός της

Χθες το πρωί έφτασε στην περιοχή ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης με ελικόπτερο της αστυνομίας προκειμένου να κάνει αυτοψία, η οποία μάλιστα διήρκησε 3 ώρες. Η περαιτέρω έρευνα θα συνεχιστεί στο νεκροτομείο Αθηνών και ενδεχομένως με εργαστηριακές εξετάσεις.

Ειδικό κλιμάκιο πυροσβεστών και πλήρωμα του ΕΚΑΒ ανέσυρε το άψυχο κορμί της 34χρονης αστροφυσικού από τη Βρετανία.

Σύμφωνα με το πρώτο πόρισμα του ιατροδικαστή, ο οποίος εξέτασε τη σορό της στο σημείο όπου έχασε τη ζωή της, ο θάνατος της αστροφυσικού στην Ικαρία προήλθε από πτώση.

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής και μετέδωσε ο ΑΝΤ1, η γυναίκα έχασε τη ζωή της από την πτώση στον γκρεμό 20 μέτρων, στο σημείο όπου βρέθηκε η σορός της.

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης

Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, αφού δεν έφερε άλλο τραύμα πέραν εκείνου που υπέστη πίσω από το κεφάλι και της στοίχισε τη ζωή.

Η περιοχή είχε αποκλειστεί από την Τετάρτη το απόγευμα που εντοπίστηκε από εθελοντή πυροσβέστη η άτυχη Νάταλι σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων, σε δύσβατη ορεινή περιοχή, ενάμισι χιλιόμετρο μακριά από τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε με τον σύντροφο της. Βρέθηκε ανάσκελα, ενώ δίπλα της ήταν το κινητό της τηλέφωνο με σπασμένη την οθόνη.

Σοκαρισμένος ο σύντροφός της

Σοκαρισμένος είναι ο Κύπριος σύντροφος της αδικοχαμένης αστροφυσικού. Δίπλα του είναι ο αδερφός του αλλά και φίλοι που έφτασαν στο νησί από την Κύπρο για να του συμπαρασταθούν.

Η Βρετανίδα αστροφυσικός αγνοούνταν από τη Δευτέρα 5 Αυγούστου όταν έφυγε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε με το σύντροφο της για να πάει για τρέξιμο.

Η 34χρονη δεν γύρισε ποτέ και ο σύντροφος της θορυβήθηκε γιατί δεν σήκωνε το τηλέφωνο της. Αμέσως κάλεσε τις Αρχές που ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό της. Στις έρευνες για τον εντοπισμό της αδικοχαμένης τουρίστριας συμμετείχαν και πάρα πολλοί εθελοντές.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Βαγγέλης Κριαράς ο οποίος διατηρεί επιχείρηση και ξενοδοχείο στην Ικαρία. Από την πρώτη στιγμή, συμμετείχε στην έρευνα…«χτενίζοντας» τις περιοχές από όπου είχε περάσει η αδικοχαμένη νεαρή.

Ο ίδιος μιλώντας αποκλειστικά στο newsbeast.gr  τόνισε ότι το μοιραίο σημείο που βρέθηκε νεκρή η Νάταλι Κρίστοφερ ήταν αρκετά δύσβατο. «Από το συγκεκριμένο σημείο δεν είχαμε περάσει. Είχαμε περάσει γύρω από εκεί. Είναι πολύ μεγάλη περιοχή, δύσβατη περιοχή».

Ο Βαγγέλης Κριαράς μιλούσε και με τον σύντροφο της κοπέλας που βίωσε την αγωνία για την τύχη αλλά και την απογοήτευση από το τραγικό τέλος. «Ο σύντροφος της το πήρε βαριά. Χάλια. Σοκαρισμένο το παλικάρι. Ήλθε για διακοπές και του βγήκαν ξινές.

Εδώ είναι ακόμα γιατί σήμερα την έβγαλαν την κοπέλα από το ρέμα. Εκείνος συμμετείχε στις έρευνες που έκανε η αστυνομία και κάποια στιγμή ήλθε και μαζί μας και έψαχνε μέσα στα βάτα» τόνισε στο newsbeast.gr.