Ένας υπάλληλος ιδιωτικής τράπεζας, µε πρόσβαση στον Τειρεσία, θεωρείται το πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση του κυκλώµατος µε τις απάτες στους πλειστηριασµούς ακινήτων. Το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται να έδινε πληροφορίες για την προσέγγιση ανθρώπων µε ληξιπρόθεσµες οφειλές που είχαν περάσει στη μαύρη λίστα των τραπεζών και τα ακίνητά τους επρόκειτο να βγουν στο σφυρί.

Στις βασικές δραστηριότητες του κυκλώµατος και στις παραφυάδες του φέρεται να εµπλέκονται πρόσωπα υπεράνω υποψίας, αχυράνθρωποι και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται στη νύχτα.

Με βάση τις πληροφορίες που δηµοσιοποιούνται, η δραστηριότητα του κυκλώματος εκτείνεται σε µεγάλο φάσµα παράνοµων δραστηριοτήτων. Μάλιστα, μετά τη δηµοσιοποίηση της υπόθεσης, έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες πολιτών που δηλώνουν πως έχουν πέσει θύµατα του κυκλώµατος. Οι εισαγγελικές αρχές, από την πλευρά τους, ερευνούν αν όλες οι καταγγελίες αφορούν τα ίδια µέλη του κυκλώµατος ή άλλα πρόσωπα που αποτελούν «δορυφόρους» της βασικής οµάδας, η οποία εδώ και µήνες ελέγχεται ποινικά από τη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», στο µικροσκόπιο των ερευνών βρίσκονται τρία ακίνητα που είχαν αποκτήσει µε ύποπτες διαδικασίες µέλη του κυκλώµατος.

Πρόκειται για τα γραφεία µιας εταιρείας, χώρο ο οποίος χρησιµοποιούνταν ως γραφείο και ένα σπίτι το οποίο δεν κατοικούνταν, στις περιοχές του Παλαιού Ψυχικού, της Κηφισιάς και της Καλλιθέας αντίστοιχα. Τους χώρους αυτούς το κύκλωµα χρησιµοποιούσε σαν κρύπτες, µέσα στις οποίες βρίσκεται αρχειακό υλικό. Έχουν βρεθεί πλαστά τιµολόγια, πλαστές σφραγίδες, µισθωτήρια και πλαστά έγγραφα για τις εικονικές εταιρείες – βιτρίνα του κυκλώµατος, στα διοικητικά συµβούλια των οποίων ήταν τοποθετηµένοι αχυράνθρωποι, Έλληνες και Κύπριοι.

Στις έρευνες για το κύκλωμα συμµετέχουν και µέλη της Επιτροπής για το ξέπλυµα βρώµικου χρήµατος, που επίσης φέρεται ότι ήταν µία από τις βασικές δραστηριότητες του κυκλώµατος, καθώς µεταξύ των εικονικών εταιρειών γινόταν και διακίνηση µεγάλων χρηµατικών ποσών.

Αρχηγός του κυκλώματος φέρεται ένας 53χρονος επιχειρηµατίας ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για λαθρεµπόριο. Ερευνάται, επίσης, ο ρόλος ορισμένων δικηγόρων, ορισμένων δικαστικών, ενός συμβολαιογράφου, ενός ιερέα, αλλά και ενός εν ενεργεία αστυνομικού.

Στην Εισαγγελία βρίσκεται ακόµα ένας φάκελος µε ονόµατα δικαστών, στους οποίους κάνουν αναφορά στις συνοµιλίες τους µέλη του κυκλώµατος. Συνήθως τα ονόµατα συνόδευαν χαρακτηρισµοί όπως «αυστηρός», «επιεικής».

Πάντως, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «από το περιεχόµενο των δηµοσιογραφικών πληροφοριών που έχουν δηµοσιευθεί, δεν προκύπτει οποιαδήποτε εµπλοκή δικαστικών λειτουργών» και «ως εκ τούτου αναιρείται από τους ίδιους τους συντάκτες των δηµοσιευµάτων ο χαρακτηρισµός του κυκλώµατος ως ‘παραδικαστικού’».