Συνεχίζεται το μυστήριο με τα αεροσκάφη από τη Βενεζουέλα που προσγειώνονται στην Ελλάδα

Νέες αποκαλύψεις για τις διαδρομές αεροπλάνων του καθεστώτος Μαδούρο


ΕΛΛΑΔΑ
18:01
23/03/2019
Συνεχίζεται το μυστήριο με τα αεροσκάφη από τη Βενεζουέλα που προσγειώνονται στην Ελλάδα
12
loading

Νέα αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αναμένεται να προκαλέσουν οι πληροφορίες για προσγειώσεις κυβερνητικών αεροσκαφών από τη Βενεζουέλα σε ελληνικά αεροδρόμια, οι οποίες σύμφωνα με την αντιπολίτευση της Βενεζουέλας πιθανόν να συνδέονται με ένα ευρύτερο σχέδιο μεταφοράς χρυσού έξω από τα σύνορα της χώρας από το καθεστώς Μαδούρο.

Η πρώτη αποκάλυψη είχε γίνει στις αρχές του μήνα, όταν έγινε γνωστή από δημοσιεύματα η προσγείωση ενός αεροσκάφους από τη Βενεζουέλα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Μαρτίου. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, επρόκειτο για το κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας με τα διακριτικά YV2486, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Νικολάς Μαδούρο, Χόρχε Αρεάσα. Αργότερα, η προσγείωση του αεροσκάφους επιβεβαιώθηκε και επίσημα, τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, που έκαναν λόγο για μία συνήθη πτήση που διακινήθηκε εντός του ελληνικού εναερίου χώρου σύμφωνα με κατατεθειμένο και εγκεκριμένο σχέδιο πτήσης, ενώ υποστήριζαν πως ο Χόρχε Αρεάσα δεν είχε συναντήσεις με Έλληνες αξιωματούχους.

Ωστόσο, μιλώντας αργότερα στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας κατήγγειλε ότι το καθεστώς Μαδούρο βγάζει συνεχώς χρυσό κρυφά από τη χώρα, εκτιμώντας πως ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δεν θα προσγειωνόταν στην Αθήνα άνευ λόγου.

«Κάτι σχεδιάζουν, για μένα έχει να κάνει με τον χρυσό, με βεβαιότητα», δήλωσε στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη, σχολιάζοντας πως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν είναι εύκολο να προσγειωθούν κυβερνητικά αεροσκάφη, λόγω των κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ σε αξιωματούχους της κυβέρνησης Μαδούρο και κατηγορώντας την Αθήνα ότι ευθυγραμμίζεται με το καθεστώς στο Καράκας. «Είναι πολύ κακό η Ελλάδα, που είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας, να στηρίζει μια δικτατορία», είπε.

Τώρα, δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» κάνει λόγο και για άλλες προσγειώσεις αεροσκαφών από τη Βενεζουέλα στην Ελλάδα που μέχρι πρότινος δεν ήταν γνωστές.

Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από τη Βενεζουέλα που επικαλείται η εφημερίδα, δυο μέρες πριν από την προσγείωση του επίμαχου αεροσκάφους στην Αθήνα, δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου, ένα άλλο αεροσκάφος, που και αυτό ανήκει στην κρατική εταιρία πετρελαίου PDVSA, αλλά το χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, με τα διακριτικά YV3360, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης.

Επιπλέον, λίγες μέρες πριν, στις 13 Φεβρουαρίου 2019, το ίδιο αεροσκάφος είχε προσγειωθεί και πάλι στο Ηράκλειο. Τρεις μήνες πριν, στις 10 Νοεμβρίου 2018, το κυβερνητικό αεροσκάφος του Μαδούρο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Καβάλας, προερχόμενο από το Μαρόκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Φάλκον του Μαδούρο εντοπίζεται στο Αμπου Ντάμπι και σε αφρικανικές χώρες, ωστόσο το στίγμα του συγκεκριμένου αεροσκάφους του Μαδούρο σε αρκετές περιπτώσεις χάνεται.

«Το Φάλκον YV3360 ανήκει στην εταιρία πετρελαίου PDVSA και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση του Μαδούρο», επιβεβαιώνει στον «Ελεύθερο Τύπο» πολιτική πηγή της Βενεζουέλας. Μάλιστα, το συγκεκριμένο αεροσκάφος φέρεται να έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη και από τον ίδιο τον πρόεδρο της Βενεζουέλας. «Αυτό το αεροσκάφος έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές από τον ίδιο τον Νικολάς Μαδούρο, συγγενείς του αλλά και υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησής του, όπως η αντιπρόεδρος Ντέλσι Ροντρίγκες, η οποία έχει μεταβεί με αυτό στην Τουρκία. Αυτές οι πτήσεις δεν ανακοινώνονται ποτέ από την κυβέρνηση, αποτελούν κρατικό μυστικό», υποστηρίζει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κυβερνητικά αεροσκάφη του Μαδούρο έχουν προσγειωθεί μέσα στο 2018 και στο αεροδρόμιο της Αθήνας αλλά και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, χωρίς ποτέ να υπάρξει οποιαδήποτε επίσημη ενημέρωση για τους επιβάτες αλλά και για τον σκοπό της προσγείωσης. Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι τους τελευταίους δέκα μήνες τουλάχιστον οκτώ αεροσκάφη της κυβέρνησης Μαδούρο έχουν προσγειωθεί σε ελληνικά αεροδρόμια. Σε αρκετές περιπτώσεις πάντως, η επίσημη αιτιολογία για να δοθεί άδεια προσγείωσης ήταν ο ανεφοδιασμός. Ωστόσο, η… εμμονή της κυβέρνησης της Βενεζουέλας να χρησιμοποιεί τα ελληνικά αεροδρόμια για ανεφοδιασμό, ειδικά τους τελευταίους μήνες, που το καθεστώς βρίσκεται στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας αλλά και εν μέσω των σοβαρών καταγγελιών της αντιπολίτευσης ότι βγάζει από τη χώρα παράνομα τόνους χρυσού, προκαλεί πολλά ερωτήματα.

Απαντήσεις ζητά η Νέα Δημοκρατία

«Μετά και τις νέες αποκαλύψεις του «Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής» για τις πολυάριθμες προσγειώσεις τους τελευταίους μήνες, αεροσκαφών που ανήκουν στην κρατική εταιρεία πετρελαίου της Βενεζουέλας στα αεροδρόμια του Ηρακλείου και της Καβάλας, η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Θυμίζουμε ότι το Μαξίμου αντιμετώπισε αρχικά με ειρωνείες και αστειάκια το γεγονός ότι στις 2 Μαρτίου του 2019, κυβερνητικό αεροσκάφος της Βενεζουέλας, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Χόρχε Αρεάσα, προσγειώθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και παρέμεινε για περισσότερες από 4 ώρες επί ελληνικού εδάφους. Και αυτό συνέβη, παρότι ότι οι αξιωματούχοι της Κυβέρνησης του Μαδούρο δεν γίνονται δεκτοί από κανένα άλλο κράτος της ΕΕ. Στην αρχή το Μαξίμου προσπάθησε να αποκρύψει τα πραγματικά γεγονότα, αλλά όταν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας παραδέχτηκε με δημόσια ανακοίνωσή της την επίσκεψη του ΥΠΕΞ της Βενεζουέλας, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την αλήθεια», συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτει: «Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος θα απαντήσει ευθέως για το αν πράγματι έχουν πραγματοποιηθεί οι συγκεκριμένες πτήσεις. Και κυρίως αναμένουμε να εξηγήσει στους πολίτες ποιους ακριβώς σκοπούς εξυπηρετούν τα πάρε - δώσε της κυβέρνησης Τσίπρα με το τυραννικό καθεστώς του κ. Μαδούρο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

12
σχόλια
 1. avatar Vasι

  Το δεν καταλαβαίνουν
  Ο λαϊκός αριστερός ήρωας που πίνουν νερό στο όνομα του προετοιμάζει το έδαφος να φύγει
  Και επειδή δεν θα δουλέψει να βγάλει τα προς το ζειν γιατί όπως όλοι του συναφιού του είναι ανεπάγγελτοι (Τσίπρας και άλλοι της παρέας του) κάνει την καβάτζα του ε χωρες περιέργες (Πακιστάν ας πούμε) χρησιμοποιώντας χώρες με "προοδευτικές κυβερνήσεις" (Αν ο Τσίπρας βέβαια είναι προοδευτικός εγώ θα πάω αποστολή στον ΑΡΗ) για να την κάνει εν ευθέτω χρόνω

 2. avatar πασοκ-νδ

  Πτωχοί τω πνεύματι και μίζεροι αιλιναραις ανησυχούν και για το χρυσό της Βενεζουέλας

 3. avatar ΙΕΚ FAKE NEWS

  Πού κατάντησαν στη Νέα Δημοκρατία. Να σχολιάζουν τα FAKE NEWS που οι ίδιοι παράγουν.

 4. avatar ιεκ μυρσίνη: βοηθός συνταξιούχου

  Μήπως όλα αυτά τα πήγαινέλα γίνονται για να ξεφορτωθεί το συριζα τα επιβαρυντικά στοιχεία, σκληρούς δίσκους κλπ, μαζί με τον χρυσό της χώρας;;;;

 5. avatar PanosGianaros

  Αν ο Μαδούρο μας φέρνει τόνους χρυσού . . . . . να τους πάρει πίσω γιατί ο χρυσός είναι δικτατορικός . . !
  Δεν θέλουμε χρυσό στην χώρα μας .
  Είχαμε και τον πούλησε ο . . . Σημήτης . . !
  υ.γ
  Ο χρυσός ανά τον κόσμο διακινείται με . . . . . στρατιωτικά αεροσκάφη . . !
  Ασφαλώς η αντιπολίτευση εδώ και στην Βενεζουέλα συνεργάζονται στην κατασκευή ' ' βρώμικων ' ' σεναρίων , και συμφωνούν σε όλα . . !

 6. avatar spyrospeiratis

  ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΔΥΟ ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ PODEMOS ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΤΖΑ ΓΙΑ ΒΟΗΕΙΑ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΣΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ Ο ΜΑΔΟΥΡΟ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΟΙ PODEΜOS ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ .ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ Ο ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΤΟΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΟΝ ΠΑΜΠΛΟ ΙΓΓΛΕΣΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ PODEMOS .ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ?

  1. avatar ΑΚΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

   Σύνελθε

 7. avatar ryhyr

  επιτέλους. μας στέλνει τις ζωοτροφές ο μαδούρος για να διώξουμε την τρόικα. κερδάμε σύντροφοι

 8. avatar Tes

  Κυριοι της ΝΔ, Σληθεια το καθεστώς της επταετίας σε πόσους έδιναν αναγορα; Τη δικτατορία στη χώρα μας την έστησαν οι αμερικανοί για τους οποίους τότε δεν ήταν δικτατορία , ενώ σήμερα η Βενεζουέλα έχει δικτακτορια.
  Λίγη ντροπή !!!!!!

 9. avatar Ξεφτίλα

  Ο Μαδούρο, ο Πολάκης που καπνίζει και ο Ρουβίκωνας είναι τα κύρια θέματα αντιπολίτευσης της Νέας Δημοκρατίας! Αναρωτιέμαι... Τέτοια ένδεια πολιτικών έχουν σήμερα στο κόμμα, ώστε να βασίζουν την στρατηγική του κόμματος στα fake news του Σκάι!

 10. avatar tboni2

  Mαδουρισταν τσιπρανισταν τουρκμενισταν. Όλα τα φασιστικό καθεστώτα αλληλουποστηριζονται.

  1. avatar GBH

   "χτυπάν κι απόψε τον tboni2 στη ταράτσααα"!!!
   χαχαχαχα.. έχετε πάθει μεγάλη ζημιά λέμε!!!!!!!!!!!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει