Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που στέλνουν οι ξενοδόχοι της Καβάλας και της Δράμας από τις αφίξεις επισκεπτών ενόψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η διοργάνωση, για ένατη συνεχόμενη χρονιά, της Ονειρούπολης στη Δράμα ενίσχυσε το ντόπιο τουριστικό προϊόν της περιοχής και, όπως υποστηρίζουν οι τοπικοί φορείς, αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα για ν’ αυξηθεί η τουριστική κίνησης της περιοχής στην καρδιά του χειμώνα.

«Τα ξενοδοχεία εμφανίζουν πληρότητα της τάξης του 70% στην πόλη της Δράμας και 40% στις περιοχές γύρω απ’ αυτήν ιδιαίτερα κοντά στον ορεινό όγκο, σε ξενοδοχειακές μονάδες που βιώνουν πιο σκληρά την οικονομική κρίση, ενώ πλήττονται και από το αβέβαιο πλαίσιο που επικρατεί με τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου στο Φαλακρό» αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδέσμου ξενοδόχων Δράμας Άγγελος Καλίας.

«Η διοργάνωση της Ονειρούπολης και η κινητικότητα που υπάρχει αυτόν τον ένα μήνα, ουσιαστικά βοηθάει τους ξενοδόχους να ανταποκριθούν στα λειτουργικά έξοδα των επιχειρήσεών τους ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να είναι βιώσιμες. Εμείς από την πλευρά μας παρέχουμε προσφορές για να κάνουμε πιο ελκυστικό το προϊόν μας, αλλά δυστυχώς δεν αρκεί αυτό το μικρό χρονικό διάστημα μέσα στο χειμώνα για να ανατραπεί το κλίμα. Οι τιμές αυτή την περίοδο στη Δράμα για ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό κυμαίνονται από 45 € έως 75 ευρώ» πρόσθεσε ο κ. Καλίας.

Οι αφίξεις των βούλγαρων τουριστών της περίοδο των Χριστουγέννων και των Τούρκων τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς αποτελούν μια καλή τονωτική ένεση για τους ξενοδόχους της Καβάλας όπως επισημαίνει ο πρόεδρος τους Αντώνης Μιτζάλης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κ. Μιτζάλης υποστηρίζει ότι η επισκεψιμότητα αυτή την περιοδο βασίζεται κυρίως στις ξένες παρουσίες από τις γειτονικές χώρες αφού ελάχιστοι είναι οι έλληνες που λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών θα ταξιδέψουν την περίοδο των γιορτών.

Σημειώνει ακόμα ότι η συστηματική προβολή της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε εκθέσεις της Βαλκανικής τη χειμερινή περίοδο, η διοργάνωση της Ονειρούπολης στη γειτονική Δράμα σε συνδυασμό με τις διευκολύνσεις που παρέχει η Εγνατία Οδός και τα δελεαστικά πακέτα προσφορών από τους ξενοδόχους είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρχει μια καλή επισκεψιμότητα στην περιοχή την περίοδο των εορτών.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΑΜΘ) Κώστας Παπακοσμάς μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ μέσα από στοχευμένες δράσεις προσπάθησε να ενισχύσει το χειμερινό τουρισμό στην περιοχή και να στηρίξει αξιόλογες πολιτιστικές δράσεις όπως είναι η Ονειρούπολη, προτείνοντας ταυτόχρονα ξεχωριστές χειμερινές αποδράσεις σε όσους θέλουν να ανακαλύψουν τις ομορφιές της περιοχής.