«Γίνονται καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών που μένουν στο συρτάρι»

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού μιλά με αφορμή τις υποθέσεις σε Λέρο και Ζάκυνθο


ΕΛΛΑΔΑ
15:15
04/06/2018
«Γίνονται καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών που μένουν στο συρτάρι»
3
loading

Οι υποθέσεις σε Λέρο και Ζάκυνθο έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη, λόγω της κακοποίησης που υφίσταντο τα παιδιά από τους ίδιους τους γονείς. Αίσθηση έχουν προκαλέσει και οι αποκαλύψεις ότι για τις υποθέσεις είχαν γίνει καταγγελίες, αλλά κανείς δεν είχε βοηθήσει τελικά αυτά τα παιδιά.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως γίνονται καταγγελίες που μένουν στο συρτάρι.

«Λάβαμε το 2009 την πρώτη ενημέρωση για δύο μωρά που σε ηλικία μηνών βασανίζονται και κακοποιούνται από τους γονείς τους και ακολούθησε δεύτερη και πιο έντονη καταγγελία το 2011, ενημερώσαμε εισαγγελέα αλλά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο γιατί δεν υπήρχαν στοιχεία», ανέφερε ο Κ. Γιαννόπουλος, εκθέτοντας τα προβλήματα που οδηγούν στο συρτάρι υποθέσεις, «όπως το παιδί που βρέθηκε σκοτωμένο ενώ είχαν γίνει 44 καταγγελίες για την κακοποίηση του».

«Μια κοινωνική λειτουργός επιφορτισμένη με 1.000 θέματα σε ένα Δήμο ανέλαβε και την υπόθεση αυτή», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος τονίζοντας ότι θα ήταν καλύτερα «να διαχειρίζεται τις υποθέσεις κατευθείαν η αστυνομία και να υπάρξει οργάνωση σε πλαίσιο περιφέρειας ώστε να μην προκύπτει η δυσλειτουργία του ενός ατόμου».

«Η στατιστική αναφέρει ως θύματα 1 στα 7 παιδιά, ωστόσο λαμβάνουμε 260.000 κλήσεις με καταγγελίες για 1700 παιδιά εκ των οποίων μόνον 8 αφορούσαν σεξουαλική κακοποίηση», πρόσθεσε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar AN…

    γίνει καταγγελία για κακοποίηση γάτας,σκύλου,κίναιδου ή λαθρομεταναστη γίνεται χαμός απο τις ανθελληνικές ΜΚΟ!

  2. avatar The Owl

    Πλάκα μας κάνετε, υπάρχει πληθώρα δημοσίων υπαλλήλων και δεν υπάρχουν υπάλληλοι να διαχειριστούν όλες τις υποθέσεις?

  3. avatar fonias

    ναι γιατί αν οι κυβερνήσεις δεν πληρωθουν για να ασχοληθούν όλα τα θύματα θα παραμείνουν θύματα.Να αγιάσει το χερι του παλικαριού που σκότωσε το κτήνος.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει