Στάση εργασίας το Μεγάλο Σάββατο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Τι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι αρχαιοφύλακες


ΕΛΛΑΔΑ
21:15
03/04/2018
Στάση εργασίας το Μεγάλο Σάββατο σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
1
loading

Την κήρυξη 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ). Όπως πληροφορεί η Ένωση με ανακοίνωσή της, η απόφαση πάρθηκε σε έκτακτη συνεδρίασή της στις 27/3/2018 και μετά από απόφαση-έγκριση της ετήσιας γενικής συνέλευσης του κλάδου που πραγματοποιήθηκε στις 12/3/2018.

«Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί στην έναρξη της πρωινής βάρδιας 08:00 έως 12:00, για θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας» λέει η ΠΕΥΦΑ στην ανακοίνωσή της, παραθέτοντας τα αιτήματά της «όπως αναφέρονται και στην εξώδικη πρόσκληση που εστάλη στην πολιτική ηγεσία».

Πρόκειται για τη «συνέχιση του δημόσιου χαρακτήρα του ΤΑΠΑ και την απρόσκοπτη και τακτική καταβολή των εξαιρεσίμων και πέραν πενθημέρου των αρχαιοφυλάκων από αυτό», «η 6η ημέρα εργασίας μας να υπολογίζεται και συνταξιοδοτικά αφού κανένα δημοσιονομικό κόστος δεν θα υπάρξει από μια τέτοια ρύθμιση», να υπάρξει «κανονιστικό πλαίσιο για τις παντός τύπου εκδηλώσεις εκτός ωραρίου που πραγματοποιούνται σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους», «ανάκληση της απόλυσης των 5 αρχαιοφυλάκων αορίστου χρόνου», «άμεση πρόσληψη των 200 μονίμων αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ, που ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει τον Δεκέμβριο του 2016, με δέσμευση του, να έχουν προσληφθεί το πρώτο εξάμηνο του 2017» και «η συνέχιση της λειτουργίας του Ταμείου Αλληλοβοηθείας και του κοινωνικού του έργου, προς όφελος των εργαζομένων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Υπάρχει λογική?

    Επειδή είναι καλός ο καιρός κι επειδή ίσως έρθει και κανένας τουρίστας στην Αθήνα και στους άλλους αρχαιολογικούς τόπους, να μην κάνουμε μια στάση εργασίας να πηγαίνει ο κόσμος να βρίσκει κλειστά και να αγανακτεί? Να χάσει και μερικά έσοδα το κράτος που περιμένει πως και πως να έρθει ο τουρισμός να μας σώσει? Έτσι βρε..έτσι...να κάνετε..,κάντε και καμμιά απεργία ολοήμερη...Μην σηκώσει κεφάλι ποτέ αυτός ο τόπος...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει