Τη χρηματοδότηση των εργασιών αποκατάστασης, με το ποσό των 794.584 ευρώ από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ, υπέγραψε για το διατηρητέο κτίριο του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Πρόκειται για διώροφο νεοκλασικό κτίριο, στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ξενοφώντος, αξιόλογο αντιπροσωπευτικό δείγμα της αρχιτεκτονικής της εποχής στην Αθήνα, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ιστορικό διατηρητέο μνημείο ήδη από το 1991, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η αποκατάσταση του κτιρίου περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για την στατική ενίσχυση του, την αισθητική ανάπλαση της πρόσοψης, της εσωτερικής τοιχοποιίας και των πατωμάτων καθώς και την επιδιόρθωση της στέγης, ώστε το κτίριο να καταστεί εκ νέου λειτουργικό χωρίς να χάσει την ιστορικότητά του. Μετά το πέρας των εργασιών, το κτίριο θα λειτουργήσει ως έδρα του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε σχετικά με την απόφαση για τη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, των εργασιών αποκατάστασης του διατηρητέου κτιρίου, στη συμβολή των οδών Φιλελλήνων και Ξενοφώντος: «Η σημερινή ημέρα είναι πολύ σημαντική για το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Ο φορέας μας αποκτά το δικό του σπίτι, καθώς μπαίνουν τα θεμέλια για να γίνει πράξη ένα όραμα δεκαετιών.

Η ολοκλήρωση των εργασιών στο συγκεκριμένο κτίριο θα σημάνει μια νέα εποχή για το ΟΕΕ, καθώς, πέραν της στέγασης των κεντρικών υπηρεσιών του, στόχος μας είναι να αναπτύξουμε ένα πλέγμα ολοκληρωμένων παροχών προς τα μέλη μας, ώστε να διευκολύνονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό στην καθημερινότητά τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, που ενέκρινε το κονδύλι, ώστε να αρχίσουν άμεσα οι εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου, τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, που υπέγραψε την απόφαση για την 50ετή παραχώρηση του κληροδοτήματος και την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, για την πολύτιμη βοήθειά της».

(Φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.