Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι εργαζόμενοι αλυσίδας καταστημάτων στη Λάρισα όταν ο εργοδότης τους πρότεινε να τους «πληρώσει» με τρόφιμα αντί του μισθού τους.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας πριν μερικούς μήνες η εταιρεία προσπάθησε να αντικαταστήσει μέρος του μισθού των υπαλλήλων της με… κουπόνια. Τώρα σειρά έχουν τα… ψώνια. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η εταιρεία τούς ανακοίνωσε ότι δεν θα γίνεται κατάθεση του ποσού της προκαταβολής των μισθών τους, αρχής γενομένης από το Νοέμβριο, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αγορές από τα ράφια της, με αποδείξεις, έναντι μέρους του μισθού τους. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν «ξοδευτεί» όλο το ποσό της προκαταβολής σε ψώνια, το υπόλοιπο θα πιστώνεται εκ νέου, στην «προκαταβολή» του επόμενου μήνα.

Σύμφωνα με καταγγελίες τους τελευταίους μήνες πληθαίνουν τα κρούσματα απλήρωτης εργασίας και μάλιστα, μεγαλώνει το διάστημα για το οποίο οι εργαζόμενοι μένουν απλήρωτοι. Επίσης, πληθαίνουν οι καταγγελίες για παράνομες και άκυρες απολύσεις, με ή χωρίς προειδοποίηση.