Στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης 2016 στο κλειστό γήπεδο του TaeKwonDo στο Παλαιό Φάληρο, την οποία επισκέφθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, εκτίθενται στην έκθεση «Θέμα Χρόνου – TIMEMATTERS» 50 έργα κρατουμένων από διάφορες φυλακές της χώρας.

Η έκθεση αποτελεί την επίσημη συμμετοχή, για πρώτη φορά, της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και την επιμελήθηκε ο Ιορδάνης Θεοδωρίδης. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα τέχνης από φυλακές της χώρας, ποιήματα, ένα βίντεο με συνεντεύξεις και ένα δρώμενο.

Η Art-Athina, το μεγαλύτερο εικαστικό γεγονός στην Ελλάδα, θα διαρκέσει έως την Κυριακή 29 Μαΐου 2016.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, με ανακοίνωσή του, «καλεί το κοινό να ρίξει μια δεύτερη ματιά στο θέμα του περάσματος του χρόνου μέσα στη φυλακή, ενώ ταυτόχρονα υποκινεί τον διάλογο» και σημειώνει, ότι «το πέρασμα του χρόνου τόσο μέσα όσο και έξω από τη φυλακή έχει διαφορές, αλλά και κοινά χαρακτηριστικά- άλλωστε, σε μονάδες χρόνου μετριέται και η ζωή του καθενός μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η έκθεση αυτή, «αποσκοπεί να συνενώσει, σε χρόνο ορισμένο, δυο κόσμους προσωρινά διαχωρισμένους, τον έξω και τον μέσα».

Στην έκθεση εκτίθενται πάνω από 50 έργα. Τα περισσότερα είναι διαθέσιμα προς πώληση, ενώ τα έσοδα από τις πωλήσεις πηγαίνουν κατ’ ευθείαν στους καλλιτέχνες.

Η λίστα των έργων αυτών μπορεί να αναζητηθεί στον ιστότοπο www.sofron.gov.gr.