«Οι άνθρωποί μας δεν γεννήθηκαν για να πεθάνουν πρόσφυγες»

«Εμείς οι Χριστιανοι αρνούμαστε να υπολογιστούμε ως μειονότητα» είπε στη διεθνή διάσκεψη ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης


ΕΛΛΑΔΑ
18:14
19/10/2015
«Οι άνθρωποί μας δεν γεννήθηκαν για να πεθάνουν πρόσφυγες»
loading

«Αφήστε τον λαό μας να ζήσει» τόνισε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, από το βήμα της διεθνούς διάσκεψης για την ειρηνική συνύπαρξη θρησκειών και πολιτισμών στη Μ. Ανατολή που διεξάγεται στην Αθήνα, την οποία χαρακτήρισε άμβωνα για να ακουστούν όσα συμβαίνουν.

«Οι άνθρωποί μας πληρώνουν με το αίμα τους. Μεταφέρω σε όλο τον κόσμο τον πόνο των Σύρων και των Λιβανέζων, των δικών μας ανθρώπων, που ψευδώς τούς αναγγέλθηκε η άνοιξη» υπογράμμισε ο πατριάρχης Αντιοχείας.

Χαρακτήρισε καταστροφή του πολιτισμού αυτό που γίνεται σε όλη τη Μέση Ανατολή. «Οι άνθρωποί μας, δεν γεννήθηκαν για να πεθάνουν πρόσφυγες, ούτε τα παιδιά μας για να τα ξεβράζουν τα κύματα. Είμαστε όλοι μαζί στο ίδιο καράβι». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «εκείνοι που μιλούν για προστασία των χριστιανών θα πρέπει να επιδιώξουν να αποκατασταθεί η ειρήνη» και κατέστησε σαφές πως «εμείς οι Χριστιανοι αρνούμαστε να υπολογιστούμε ως μειονότητα».

Τέλος, αναφέρθηκε στους δύο απαχθέντες μητροπολίτες, για τους οποίους, όπως είπε, αδιαφορεί η διεθνής κοινότητα και ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή τους.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει