Δεν προλαβαίνουν να τοποθετούν τα προϊόντα στα ράφια οι υπεύθυνοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου στον Πύργο και αυτά εξαφανίζονται από τους 800 ανθρώπους που στηρίζει κάθε μήνα. «Δεν διώχνουμε κανέναν παρότι σε πολλές περιπτώσεις γνωρίζουμε ότι είναι δικαιούχοι και των καρτών σίτισης. Πώς να τους αρνηθούμε ένα πακέτο μακαρόνια για τα παιδιά τους ή ένα σακούλι φασόλια;» διερωτάται η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Πύργου Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, σύμφωνα με το ilialive.gr, που επικαλείται δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρωινή». «Δυστυχώς, ολοένα και περισσότεροι χτυπούν την πόρτα του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποι μας  αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης και εμείς δεν έχουμε παρά να κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν και ακόμα περισσότερα για να τους στηρίξουμε» είπε και απεύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες, να στηρίξουν όχι από το περίσσευμα τους αλλά από το υστέρημα τους, το Κοινωνικό Παντοπωλείο. «Ας θυμηθούν και ας αφήσουν όταν πηγαίνουν στο σούπερ μαρκετ, ένα πακέτο μακαρόνια, ένα πακέτο ρύζι, ένα κουτί γάλα στα καλάθια που έχουν τοποθετηθεί για τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου» λέει χαρακτηριστικά η κ. Αγγελακοπούλου.

«Συγκινητικές προσφορές»

Η αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, καταφέρνει να γεμίζει τα ράφια του, χάρις την αμέριστη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Ηλείας που στέκεται πάντα αρωγός στις προσπάθειες τους. Επίσης, μεγάλη είναι η βοήθεια από τις επιταγές που έχει προσφέρει το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος και τα καρότσια του Lidl. «Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε στήριξη από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας, θα αντιμετωπίζαμε πρόβλημα. Χάρις όμως την σημαντική και διαρκή βοήθεια της Μητρόπολης μπορούμε και στηρίζουμε εκατοντάδες συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και έχουν ανάγκη από είδη διατροφής» είπε και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους δεκάδες ανώνυμους συμπολίτες που προσφέρουν με πολύ αγάπη, ότι έχουν. «Μας δίνουν λάδι, πορτοκάλια, πατάτες, καρπούζια… Μας βοηθάνε γιατί ξέρουν τον αγώνα που δίνουμε και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τις εθελόντριες μας, μέλη του Συλλόγου Γυναικών “Οι Πυργιώτισσες” για όλα όσα κάνουν καθημερινά για την ανακούφιση εκείνων που υποφέρουν…» πρόσθεσε. (Φωτογραφία αρχείου)

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.