Βρετανοί αξιωματούχοι και ταξιδιωτικοί πράκτορες είναι έτοιμοι να μεταφέρουν στη Βρετανία έως και 110.000 τουρίστες αν η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Express», κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη μαζική απομάκρυνση Βρετανών σε καιρό ειρήνης.

Υπουργοί και ταξιδιωτικοί πράκτορες προειδοποιούν τους ταξιδιώτες προς την Ελλάδα να πάρουν μαζί τους επαρκή μετρητά και πιστωτικές κάρτες για να ανταποκριθούν σε κάθε κατάσταση που πιθανόν να προκύψει.

Ενδεχόμενο bank run σημαίνει, γράφει πάντα η Express, να ξεμείνουν από λεφτά τα ΑΤΜ, να υπάρξουν ελλείψεις σε τρόφιμα και προβλήματα σε φαρμακευτικές προμήθειες προκαλώντας, πιθανώς, ταραχές.

Χθες το Foreign Office παραδέχθηκε πως υπήρχαν συνομιλίες μεταξύ αξιωματούχων και του Συνδέσμου Βρετανικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για να εκπονηθούν σχέδια εκκένωσης της χώρας.

««Ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά κάνουμε και σχέδια για απρόβλεπτες καταστάσεις. Καλύπτουμε πολλά σενάρια», ανέφερε εκπρόσωπος.

Σχεδόν δύο εκατομμύρια Βρετανοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα- σήμερα βρίσκονται στη χώρα μας περίπου 110.000 Βρετανοί τουρίστες.

expr2