Δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη και στην θωράκιση της υγείας των παιδιών, ο Δήμος Αμαρουσίου  προχώρησε και εφέτος στον αντιφυματικό εμβολιασμό BCG, μετά από έλεγχο με δερμοαντίδραση Mantoux σε όλους τους μαθητές της Α΄ και Στ’ τάξης των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Συνολικά έγιναν 434 mantoux και 361 εμβόλια BCG.

Παράλληλα, επεκτείνει και εφέτος το πρόγραμμα των εμβολιασμών και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων του Αμαρουσίου, κατόπιν έγκρισης των γονέων.

Στον εμβολιασμό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι εθελοντές του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου Παιδίατροι Ελένη Μελιάδου, Αντώνης Θεοδωρακόπουλος, Αναστασία Φλόκου, οι Πνευμονολόγοι Βασίλειος Τσούτσος, Αννέζα Ρούσσου. Επίσης οι επισκέπτριες Υγείας Μάγια Μαρκοπούλου και Ευαγγελία Παπαγιάννη.
Την επίβλεψη του προγράμματος έχει ο Υπεύθυνος για θέματα Οργάνωσης και Λειτουργίας του Πολυιατρείου, Αντώνης Παρτσινέβελος, χειρουργός ορθοπαιδικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του καλεί τα παιδιά να εμβολιαστούν κατά της φυματίωσης, καθώς θεωρεί απαραίτητο τον εμβολιασμό.

Το πρόγραμμα των εμβολιασμών στα ιδιωτικά σχολεία της πόλης έχει ως εξής :

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Τρίτη 01//03/11 δερμοαντίδραση mantoux
Πέμπτη 03/03/11 αντιφ.εμβολιασμός ΒCG

ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Π.ΒΟΣΣΟΥ Α.Ε.
Τρίτη 08/03/2011 δερμοαντίδραση mantoux
Πέμπτη 10/03/2011 αντιφ. εμβολιασμός BCG

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ Α.Ε.
Τετάρτη 09/03/11 δερμοαντίδραση mantoux.
Παρασκευή 11/03/11 αντιφ.εμβολιασμός BCG.