Ο Θεοκλής Ζαούτης παραιτήθηκε από τη θέση του ως πρόεδρος του ΕΟΔΥ και πλέον αναλαμβάνει ο καθηγητής Χρήστος Χατζηχριστοδούλου. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η αντικατάσταση Ζαούτη είχε δρομολογηθεί πριν από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και χθες ανακοινώθηκε εσωτερικά η νέα σύνθεση του ΔΣ ΕΟΔΥ. Μάλιστα είχε προηγηθεί πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργού Υγείας με αλλαγές στη δομή του οργανισμού.

«Η αναπληρώτρια υπουργός βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πεδίο με το νέο πρόεδρο Χ. Χατζηχριστοδούλου, Καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος προΐστατο μέχρι πρότινος του Εργαστηρίου Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μάλιστα , το Εργαστήριο αυτό αποτελεί και Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ και έχει προσωπικό του ΕΟΔΥ επί μονίμου βάσεως στο εργαστήριο», τονίζουν οι ίδιες πηγές και συμπληρώνουν:

«Η αναπληρώτρια υπουργός συνεργάζεται τόσο με τον κ. Χατζηχριστοδουλου οσο και με τους επικεφαλής του εργαστηρίου, αλλά και τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ που συνδράμουν στο έργο της επιδημιολογικής επιτήρησης στην περιοχή.

Ο κ. Ζαούτης δήλωσε παραίτηση λίγες ώρες πριν από τη δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ, που επρόκειτο να γίνει σήμερα».