Όπως ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ, οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν τις συντάξεις Ιανουαρίου από σήμερα Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου έως και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί πως 1 στους 2 συνταξιούχους θα έχει αυξημένο ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό. Κι αυτό γιατί με τις πληρωμές των συντάξεων Ιανουαρίου 2023 τουλάχιστον 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχοι θα λάβουν αύξηση μετά την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και της καταβολής της 4ης δόσης του νόμου Βρούτση.

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε η πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων να γίνεται στην ίδια ημερομηνία σε μόνιμη βάση. Ως εκ τούτου οι επικουρικές συντάξεις μηνός Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου του 2022 θα πληρωθούν ταυτόχρονα τις ίδιες ημερομηνίες με τις κύριες συντάξεις.

Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του, το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως εξής:

  • Την Tετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.
  • Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022 θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.