Η FedEx Express, θυγατρική της FedEx Corp. (NYSE: FDX) και η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα τους 15 φιναλίστ του διαγωνισμού Small Business Grant στην Ευρώπη. 

Από όλες τις συμμετοχές που υποβλήθηκαν στην Ελλάδα, επιλέχθηκε η εταιρεία Pandrosia για να εκπροσωπήσει τη χώρα στην Τελική Φάση του διαγωνισμού Small Business Grant. Η εταιρεία καλλιεργεί βιολογική αλόη βέρα στα κτήματα της στην Κω, το νησί του Ιπποκράτη, και τη χρησιμοποιεί για την δημιουργία μιας σειράς φυσικών προϊόντων διατροφής και περιποίησης.

Όλοι οι φιναλίστ είναι μικρές επιχειρήσεις που ξεχώρισαν για την καινοτομία και το πάθος τους σε όλη την Ευρώπη. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, θα απονεμηθούν βραβεία συνολικής αξίας περίπου 250.000 € που θα βοηθήσουν αυτές τις εταιρείες να αναπτυχθούν και να πετύχουν τους στόχους τους. Ακολουθεί η πλήρης λίστα των εξαιρετικών φιναλίστ:

  • Αυστρία: Carbomed Medical Solutions GmbH
  • Βέλγιο/ Λουξεμβούργο: Nchem BVBA
  • Βρετανία: Dirtbags Climbing Ltd​
  • Γαλλία: Light in the LED
  • Γερμανία: icho systems GmbH
  • Δανία: byACRE
  • Ελλάδα: ΚΡΥΣΤΑΛΛΕΝΙΑ ΔΡΟΣΟΥ ΙΚΕ (Pandrosia) 
  • Ιρλανδία: The Ethical Silk Company​
  • Ισπανία: eKuore / CHIP IDEAS ELECTRONICS S.L
  • Ισραήλ: Bettear
  • Ιταλία: Endelea S.r.l. SB
  • Ολλανδία:  MOYU
  • Πολωνία: Prodromus S.A
  • Πορτογαλία: Open GrowTM
  • Τσεχία: Apis Innovation s.r.o./Thermosolar Hive

Για πρώτη φορά, ο διαγωνισμός διεξάγεται σε ενιαίο πανευρωπαϊκό επίπεδο. Είχαν την ευκαιρία να υποβάλουν συμμετοχή κερδοσκοπικές επιχειρήσεις μικρού μεγέθους που απασχολούν έως και 50 υπαλλήλους σε 16 χώρες της Ευρώπης. Οι 15 φιναλίστ θα διαγωνιστούν τώρα για το Μεγάλο Βραβείο (50.000 €) ή για ένα από τα τρία Βραβεία της Κριτικής Επιτροπής: Digital Excellence, Sustainability Champion και Innovation Mastermind (15.000 € το καθένα).

Η FedEx ανακοινώνει επίσης με ιδιαίτερη χαρά ότι μόλις ξεκίνησε η δημόσια ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού. Όλες οι εταιρείες που δεν προκρίθηκαν στην Τελική Φάση θα τεθούν στην ψηφοφορία του κοινού για μια ευκαιρία να κερδίσουν το Βραβείο Κοινού στη χώρα τους. Έτσι, θα προκύψουν 15 επιπλέον νικητές που θα λάβουν 10.000 € ο καθένας.

Η Helena Jansson, SVP Finance International, FedEx Express και μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού Small Business Grant, είπε: «Στο επίκεντρο του διαγωνισμού Small Business Grant βρίσκονται μικρές εταιρείες που κάνουν μεγάλα πράγματα και οι φετινές συμμετοχές μας ενθουσίασαν. Είδαμε κάποιες πολύ εντυπωσιακές ιδέες και τις επόμενες εβδομάδες η επιτροπή θα αναλάβει το δύσκολο έργο της επιλογής του πιο άξιου νικητή.»

Maija Palmer, Innovation Editor του Sifted: «Ο διαγωνισμός αυτός αναδεικνύει πραγματικά ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Ευρώπη και υπογραμμίζει τους λόγους για τους οποίους οι μικρές επιχειρήσεις είναι ο στυλοβάτης της ευρωπαϊκής οικονομίας. Συγχαρητήρια σε όλους τους φιναλίστ! Από τους ψηφιακούς πρωτοπόρους έως τους ηγέτες της καινοτομίας και της βιωσιμότητας, το επίπεδο των συμμετοχών φέτος ήταν εξαιρετικά υψηλό!»

Τώρα η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τη Helena Jansson, τη Maija Palmer και την Karen Reddington, Regional President FedEx Express Europe, θα συνεδριάσει και θα επιλέξει τους νικητές του Μεγάλου Βραβείου και των τριών Βραβείων της Κριτικής Επιτροπής. Αυτοί οι νικητές, μαζί με τους νικητές των Βραβείων Κοινού, θα ανακοινωθούν στις 26 Ιανουαρίου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες και για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ψηφοφορία του κοινού, επισκεφτείτε τη διεύθυνση fedex.com/grant.

Μετά τη διεξαγωγή του για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το 2012, ο διαγωνισμός Small Business Grant της FedEx συνεχίζει να επεκτείνεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο. Στην Ευρώπη, ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2016 σε τρεις χώρες, οι οποίες έγιναν πέντε το 2019. Φέτος συμμετέχουν για πρώτη φορά 16 χώρες σε όλη την Ευρώπη, ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες σε μικρές εταιρείες της περιφέρειάς μας που αφοσιώνονται με πάθος στους στόχους τους και καινοτομούν.