Παρεμβάσεις για την αποφυγή φορολόγησης αγροτών με υψηλούς συντελεστές

Τροποποιήσεις στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:00
20/10/2014
Παρεμβάσεις για την αποφυγή φορολόγησης αγροτών με υψηλούς συντελεστές
2
loading

Παρεμβάσεις για την αποφυγή φορολόγησης των αγροτών με υψηλούς συντελεστές δρομολογεί η κυβέρνηση.

Ο Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος προβλέπει πως εφόσον το εισόδημα που έχει δηλώσει ο αγρότης είναι μικρότερο από αυτό που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια, η πρόσθετη διαφορά μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος θεωρείται ως εισόδημα από επιχειρηματική εμπορική δραστηριότητα και ως εκ τούτου φορολογείται με συντελεστή 26% αντί με συντελεστή 13% που προβλέπεται κανονικά για τα γεωργικά εισοδήματα.

Oι διατάξεις του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος θα τεθούν σε εφαρμογή το 2015 και για να μην προκύψουν υπέρογκες επιβαρύνσεις δρομολογήθηκε ήδη η μερική αλλαγή του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Η τροποποίηση που θα εισαχθεί στη Βουλή εντός των επομένων ημερών θα προβλέπει πως όταν το τεκμαρτό εισόδημα των αγροτών υπερβαίνει το δηλωθέν εισόδημα ο φόρος θα υπολογίζεται με συντελεστή 13%.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ΟΥΡΑΝΟΣ

    Εγώ ο πλούσιος συνταξιούχος θα φορολογούμε και ο ''φτωχός'' αγρότης όχι.
    Ραντεβού στις κάλπες.

  2. avatar santa

    Γιατί πάλι οι αγρότες στην απεξω και στο τζαμπα? Στην πολη οι ανθρωποι υποφερουν και κοιμουνται οικογενειες μεσα σε αυτοκινητα και αυτοι δινουν ελαφρυνσεις παλι στους αγροτες? Ποτε επιτελους θα σταματησουμε να πληρωνουμε εμεις οι μισθωτοι για να καλοπαιρνανε αυτοι? Αυτο το ψηφοθηρικο κρατος ποτε θα σταματησει να εχει δυο μετρα και δυο σταθμα και να την πληρωνουν παντα οι μισθωτοι?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει