Συνολικά 3.971.205 φορολογικές δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα απ τους φορολογούμενους μέσω του TAXISnet σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα το σύστημα δέχεται αυξημένο αριθμό δηλώσεων ενόψει της λήξης της πρώτης καταληκτικής ημερομηνίας για τους φορολογούμενους με ΑΦΜ που λήγει στα ψηφία 1 και 2.

Ενδεικτικό είναι ότι από την Δευτέρα 15 Ιουλίου υποβάλλονται καθημερινά στο σύστημα πάνω από 100.000 φορολογικές δηλώσεις με αποκορύφωμα χθες όπου υποβλήθηκαν 262.000 φορολογικές δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι χθες αναμένονταν η λήξη της πρώτης καταληκτικής προθεσμίας για την οποία τελικά δόθηκε παράταση ως και την Παρασκευή.

Το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωση του με αφορμή τον μεγάλο αριθμό δηλώσεων που υποβλήθηκαν χθες αναφέρει ότι «το σύστημα TAXISnet, ανταποκρίθηκε στο πολύ μεγάλο φορτίο δηλώσεων».

Παράλληλα, καλεί τους φορολογούμενους και τους λογιστές να συμβάλουν στην προσπάθεια αυτή και να σπεύσουν να υποβάλουν έγκαιρα τις φορολογικές δηλώσεις και να μην περιμένουν την λήξη των προθεσμιών.