Σύντομα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής υποστήριξε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν, που έκανε λόγο για «πολύ μεγάλη πρόοδο» που επετεύχθη/

«Είναι σημαντικό να κρατήσουμε αυτόν τον ρυθμό για να μην επαναληφθεί αυτό που είδαμε τον Ιούλιο. Είναι προς το συμφέρον της Βρετανίας να διευθετήσουν τα προβλήματά τους γιατί η αστάθεια στη ζώνη του ευρώ έχει αρνητικές επιπτώσεις στην βρετανική οικονομία», είπε Όσμπορν.

Και η Κίνα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την συμφωνία στη ζώνη του ευρώ και τόνισε πως το Πεκίνο θα στηρίξει τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η Κίνα ελπίζει πως το αποτέλεσμα της συνόδου κορυφής θα τονώσει τις αγορές, υπογράμμισε η εκπρόσωπος του υπουργείου Τζιάνγκ Γου.

Η ίδια επιβεβαίωσε πως ο κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον γάλλο ομόλογό του Νικολά Σαρκοζί για να συζητήσουν οικονομικά θέματα.

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία της Ρωσίας εξέφρασε ο οικονομικός σύμβουλος του Κρεμλίνου Αρκάντι Ντβόρκοβιτς ο οποίος τόνισε πως η συμβιβαστική συμφωνία των κρατών της ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους «αρκεί προς το παρόν».

Πρόσθεσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να στηρίξει την ευρωζώνη στο πλαίσιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπογραμμίζοντας πως η ρωσική θέση είναι η ίδια με αυτή των άλλων χωρών της Brics (Βραζιλία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική)

Μια αύξηση της συνεισφοράς των χωρών αυτών στο ΔΝΤ θα πρέπει να περάσει από την «ενίσχυση του ρόλου τους» στο Ταμείο, το οποίο μέχρι τώρα ελέγχεται από δυτικές δυνάμεις, κατέληξε ο Ντβόρκοβιτς.