Θετική ήταν η πορεία των περισσότερων δεικτών της κλωστοϋφαντουργίας στην Ελλάδα κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2016, ενώ αντίθετα μικτή εικόνα παρουσίασε ο κλάδος της ένδυσης, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και ‘Ετοιμου Ενδύματος Ελλάδας (ΣΕΠΕΕ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Αναλυτικότερα, στη μεν ένδυση η παραγωγή κατέγραψε μείωση 8,4% και οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 1,5%, ενώ ο κύκλος εργασιών στην εγχώρια αγορά σημείωσε αύξηση 4%. Αυξημένες κατά 2,8% ήταν στο δεκάμηνο οι λιανικές πωλήσεις, εικόνα που αντιστράφηκε στο τελευταίο δίμηνο τής υπό εξέταση περιόδου (Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου), οπότε κινήθηκαν πτωτικά. Οι εξαγωγές ενδυμάτων στο δεκάμηνο Ιανουαρίου – Οκτωβρίου ανήλθαν σε 455 εκατ. ευρώ (-1,5%), ενώ οι εισαγωγές στο ίδιο διάστημα αυξήθηκαν κατά 7,5% και διαμορφώθηκαν στα 1,36 δισ. ευρώ.

Στη δε κλωστοϋφαντουργία η παραγωγή κατέγραψε άνοδο 3,8%, ο κύκλος εργασιών στην εγχώρια αγορά αυξήθηκε κατά 2,3%, ενώ οι εξαγωγές ακολούθησαν επίσης ανοδική πορεία (+14,9%) και διαμορφώθηκαν στα 294 εκατ. ευρώ σε απόλυτους αριθμούς. Συνολικά οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών ινών (βαμβακιού) ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,4% έναντι του 2015.