Σε λίγες ημέρες αναμένεται το ΕΤΕΑΝ να προκηρύξει πολύ φτηνά δάνεια για τις επιχειρήσεις, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από την Αρκαδία όπου βρίσκεται στο πλαίσιο επίσκεψης 38 Εμπορικών και Οικονομικών Ακολούθων για την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών μέσω του προγράμματος Synergassia.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης χαρακτήρισε το Ταμείο «μεγάλο όπλο», κάνοντας λόγο για ενέσεις ρευστότητας. Έθεσε ως πρώτο στόχο τη διάσωση της οικονομίας και χαρακτήρισε την αναθέρμανση του οικονομικού περιβάλλοντος βασικό πυλώνα της στρατηγικής της ανάπτυξης.

Προανήγγειλε την υπογραφή περιφερειακού συμφώνου για την απορρόφηση πόρων του ΕΣΠΑ, σημειώνοντας ότι είναι μύθος πως η Πελοπόννησος είναι μία ευνοημένη περιοχή, ενώ δεσμεύθηκε ότι μέχρι το Πάσχα θα έχουν πληρωθεί όλοι οι επενδύτες του παλιού επενδυτικού νόμου.

Στο βήμα ανέβηκε στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης ενώ αυτή την ώρα, οι Εμπορικοί και Οικονομικοί Ακόλουθοι έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες από την Αρκαδία, την Αργολίδα και την Κορινθία. Το απόγευμα στην Καλαμάτα θα έχουν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με επιχειρηματίες από τη Λακωνία και τη Μεσσηνία και στη συνέχεια θα επισκεφθούν επιχειρήσεις του Νομού Μεσσηνίας.