Στην προστασία των θαλασσών θέλει να συμβάλει δραστικά μία μεγάλη οικολογική πρωτοβουλία που έχει ως αφετηρία τους Λειψούς και αποκτά όλο και μεγαλύτερες διεθνείς διαστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το «Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος» ένωσε τις δυνάμεις του με την εταιρεία φυσικών καλλυντικών KORRES, αναλαμβάνοντας από κοινού δράση για την επαναφύτευση των θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας που για πρώτη φορά ξεκίνησε από το νησί των Λειψών, με την ενεργό στήριξη του δήμου.

Πρόσφατα μάλιστα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου για το θέμα αυτό, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 δημοσιογράφοι από 10 χώρες, Ελλάδα, Κύπρο, Γερμανία, Νορβηγία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βέλγιο, Πολωνία, Φινλανδία και Ισπανία.

Περιορίζοντας το Αποτύπωμα που Προκαλούν οι Καθημερινές μας Συνήθειες στο Θαλάσσιο Περιβάλλον:Συνεργασία ανάμεσα στο…

Posted by Archipelagos – Institute of Marine Conservation on Wednesday, April 21, 2021

Ξεκινώντας με μαγευτικά πλάνα από το νησί των Λειψών, η διευθύντρια έρευνας του Ινστιτούτου Αναστασία Μήλιου, παρουσίασε στο ευρύ διεθνές κοινό τη διαδικασία της επαναφύτευσης από τον όρμο της Βρουλιάς και το υπό δημιουργία Καταφύγιο Θαλάσσιας Ζωής Αιγαίου.

«Για ακόμη μια φορά η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος συναντά την επιχειρηματική καινοτομία και την ανθρώπινη ευρηματικότητα για να οδηγήσει στην αειφορία. Νοιώθουμε υπερήφανοι που ένα νέο οικολογικό εγχείρημα γεννήθηκε στους Λειψούς και θα αποκτήσει σύντομα διεθνείς διαστάσεις, ώστε να συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αειφόρου τουρισμού τόσο στο νησί μας, όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα», δήλωσε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.