«Our Wildest Days (Οι πιο άγριες ημέρες μας)». Αυτός είναι ο τίτλος της νέας -και πρώτης μεγάλου μήκους- ταινίας του βραβευμένου σκηνοθέτη Βασίλη Κεκάτου, για τα γυρίσματα της οποίας επέλεξε, μεταξύ άλλων περιοχών, την Σπιάντζα, του δήμου Πύργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πατρίς», το τελευταίο διάστημα στη Μούτελη, έχει εγκατασταθεί ένα πολυμελές κινηματογραφικό συνεργείο και ένα αξιόλογο καστ ηθοποιών για τις ανάγκες της ταινίας, την οποία ο σκηνοθέτης περιγράφει ως «μια τραχιά αλλά ρομαντική ιστορία ενηλικίωσης».

Η πλοκή ακολουθεί μια νεαρή γυναίκα που εγκαταλείπει τη δυσλειτουργική οικογένειά της για να ενταχθεί σε μια ομάδα ρομαντικών τύπων, με φόντο, μια κατεστραμμένη Ελλάδα.

Στην ταινία, η οποία πιθανότατα θα κυκλοφορήσει το 2024, συμμετέχουν ως βοηθητικοί ηθοποιοί (κομπάρσοι), αρκετοί κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πύργου, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα της παραγωγής και δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία τους αυτή. Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Πατρίς» συμμετέχουσα, πρόκειται για μια πολύ προσεγμένη δουλειά, με εξαιρετικούς επαγγελματίες, γεμάτους καλή διάθεση και ευγένεια.

Αυτές τις μέρες μάλιστα, το συνεργείο κινηματογραφεί μια αρκετά απαιτητική σκηνή γάμου, η οποία θα γυριστεί στην αμμουδιά, με την συμμετοχή του δημοφιλούς τραγουδιστή Κωστή Μαραβέγια, τον οποίο το ηλειακό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει με ελεύθερη είσοδο, στη συναυλία που θα δώσει το βράδυ της Πέμπτης, στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ο Βασίλης Κεκάτος

Τέλος, έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως παρότι ο σκηνοθέτης της ταινίας, δεν έχει αποκαλύψει πολλά σχετικά με τα γυρίσματα, κρατώντας κλειστά τα «χαρτιά» του, χθες ανάρτησε σε κοινωνικό δίκτυο, μια φωτογραφία, η οποία έχει τραβηχτεί στο κέντρο της πόλης του Πύργου, στην οποία απεικονίζεται μια γυναίκα που φορά νυφικό πέπλο.