Από την μία, δυνάμεις των Παλαιστινίων. Από την άλλη, ειδικές μονάδες των Ισραηλινών. Η σύγκρουση είναι ανηλεής και σε καθημερινή βάση.

Με σφαίρες, με γροθιές, με πόλεμο ψυχολογικό, με πόλεμο πληροφοριών. Με ψέμματα, εξαπάτηση, προδοσία, εκβιασμούς, απειλές.

Αυτό που επικρατεί σε μια από τις πλέον ταραγμένες περιοχές του πλανήτη μας περιγράφεται μόνο με μία λέξη: χάος. Αραβιστί, Fauda.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Τέσσερις καταιγιστικοί κύκλοι που μεταφέρουν όλη την ένταση των δύο «στρατοπέδων» αλλά και την απελπιστική κατάσταση εκείνων που προσπαθούν να ζήσουν έστω και μία επίφαση φυσιολογικής ζωής αλλά βρίσκονται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών.

Γρήγορο, σκληρό, ενίοτε ωμό και τόσο ρεαλιστικό που έχεις την αίσθηση πως η σκόνη από τα σοκάκια της Ναμπλούς και των ερημικών εκτάσεων της Δυτικής Όχθης θα καλύψει το σαλόνι σου.

Ωστόσο, αποστασιοποιημένο. Δυσδιάκριτα όρια μεταξύ «καλών» και «κακών» με την κάθε πλευρά να πιστεύει πως το δίκιο είναι με το μέρος της και να χρησιμοποιεί κάθε μέσο (βασικά αθέμιτο) ώστε να πετύχει τον σκοπό της. Όπως οι Βρετανοί στις αστυνομικές σειρές, έτσι και οι Ισραηλινοί αποδεικνύονται μάστορες του πολιτικού θρίλερ.